Hoe maak je een array?

Hoe maak je een array?

8.2. Een Array maken en gebruiken. Het aanmaken van zo’n array gaat vrij simpel. Je maakt een gewone variabele aan, en dan gebruik je de operator = om er een array van te maken.

Hoe werkt een array?

Een array, Engels voor rij, is bij het programmeren van computers een datastructuur die bestaat uit een lijst van elementen. Ieder element heeft een unieke index waarmee dat element wordt aangeduid. De verschillende elementen in een array kunnen dezelfde waarde hebben.

Wat zijn arrays Python?

Een lijst (Eng.: list) in Python (in vele andere programmeertalen een array genoemd) is een reeks van meerdere variabelen met een naam.

Hoe maak je een array in php?

Een array bestaat uit één of meerdere rijen (entries) die allemaal een eigen sleutel, een indentificatie middel, en een waarde hebben. Als je bij het declareren van een array geen sleutel meegeeft aan de waarden, genereert PHP er zelf een. De eerste sleutel is dan 0, de tweede 1, enzovoort.

Wat is een array in Java?

Een array is eigenlijk geen type, maar een variabele die een rij waarden kan bevatten. Je kunt het zien als een straat met huisnummers. De naam van de straat is de naam van het array.

Wat is een array in C?

Een array is een rij met gegevens van hetzelfde type. Met een array kun je zulke gegevens makkelijk bij elkaar houden. Deze gegevens worden mooi achter elkaar opgeslagen. Eén element van een array kan worden bereikt met zijn index.

Wat is een set Python?

Sets zijn ongeordende data structuren die alleen unieke elementen kunnen bevatten. Slechts weinig programmeertalen ondersteunen het gebruik van sets, maar Python doet het wel. Sets worden niet vaak gebruikt, maar kunnen soms een leuke oplossing geven voor een probleem.

Wat is array in php?

Een array is een datastructuur waarin een reeks gegevens opgeslagen is. Je kunt het zien als een variabele die meerdere waarden bevat. Een array bestaat uit één of meerdere rijen (entries) die allemaal een eigen sleutel, een indentificatie middel, en een waarde hebben.

Wat is een array in php?

Related Posts