Hoe betrouwbaar is de WISC?

Hoe betrouwbaar is de WISC?

Algeheel onderzoek naar de betrouwbaarheid van de WISC-V-NL laat zien dat de betrouwbaarheid van het TIQ in de totale steekproef goed is (. 95) voor belangrijke beslissingen op individueel niveau. Voor de indexen zijn de betrouwbaarheden voor de totale gecombineerde steekproef allen voldoende (Verbaal Begrip Index; .

Wat is Matrix redeneren?

Matrix redeneren Met deze subtest wordt de verwerking van visuele informatie en abstracte denkprocessen gemeten. Er zijn 4 verschillende soorten opgaven binnen deze subtest te onderscheiden: het aanvullen van patronen, classificaties, analoog redeneren en serieel redeneren. Dit is een maat voor fluid intelligentie.

Wat meet subtest informatie?

Naast verwerkingssnelheid meet de subtest visueel kortetermijngeheugen, leervermogen, psychomotorische snelheid, visuele perceptie, visueel-motorische coördinatie, het vermogen om visueel te scannen, cognitieve flexibiliteit, aandacht, concentratie en motivatie.

Wat is kwantitatief redeneren?

Gq: kwantitatieve kennis is het redeneren met rekenkundige informatie. Er is een sterk verband met het fluïde redeneren en wordt daarom vaak samengenomen met Gf. Gc: gekristalliseerde intelligentie omvat de breedte en diepte van iemands verworven kennis binnen een cultuur en het kunnen toepassen van die kennis.

Hoe test je verwerkingssnelheid?

Om de verwerkingssnelheid te evalueren, gebruiken we de test om verwerkingssnelheid te meten, die is gebaseerd op de classic Conners (CPT) test en de directe en indirecte cijfers testen van de Weschler Memory Scale (WMS). De verwerkingssnelheid test werd ontworpen om de verwerkingssnelheid automatisch te beoordelen.

Wat kun je met werkgeheugen?

Samen met de processor, het opslagtype (hdd/ssd/emmc) en de videochip bepaalt het werkgeheugen de snelheid van je laptop. Werkgeheugen slaat tijdelijk informatie op over de programma’s en bestanden die je opent. Hierdoor kun je ermee werken en het zorgt er ook voor dat je programma’s naast elkaar kunt gebruiken.

Hoe wordt totaal IQ berekend WISC-V?

Om het totaal IQ te berekenen zijn 7 vaste subtesten nodig. Met deze 7 subtesten kunnen ook de indexen ‘verbaal begrip’ en ‘fluide redeneren’ worden berekend. De overige subtesten zijn optioneel. Het is afhankelijk van de hulpvraag welke subtesten worden afgenomen en welke indexen berekend worden.

Welk IQ voor SBO?

Dit betekent meestal een IQ tussen de 80 en 89. Vaak gaan kinderen pas naar speciaal onderwijs wanneer ze een IQ lager dan 70 hebben.

Wat meet subtest Blokpatronen?

De subtest is ontworpen voor het meten van verbale redenering en conceptualisering, verbaal begrip en expressie, het vermogen om ervaringen uit het verleden te evalueren en te gebruiken en het vermogen om praktische kennis en oordelen te laten zien. Blokpatronen is een kernsubtest van Perceptueel Redeneren.

Wat is een WISC III?

De derde editie van de Wechsler Intelligence Scales for Children (WISC-III) is de meest gebruikte kinderintelligentietest in Nederland en Vlaanderen. Deze intelligentietest is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 16 jaar. De WISC-III bestaat uit 13 subtests (taken, opdrachten) die verschillende vaardigheden meten.

Related Posts