Waarom maken we steeds ruzie?

Waarom maken we steeds ruzie?

“Onder die verhaallijnen liggen drie onderliggende thema’s waar je eigenlijk ruzie over maakt: macht en controle, verbondenheid en zorg en respect en erkenning.” Hoe zit het met kibbelen? “Kibbelen is constant oorlog voeren met lage intensiteit. Eigenlijk ben je constant kritisch op je partner.

Wat moet je doen als je ruzie hebt met je vrienden?

6 tips om een ruzie met je beste vriendin op te lossen

  1. Spreek irritaties uit. Als er kleine dingen zijn waar je je aan irriteert bij je vriendin kun je daar maar beter eerlijk over zijn.
  2. Face-to-face. Praat dingen níét uit via WhatsApp.
  3. Ga uit van jullie basis.
  4. Niet roddelen.
  5. Houd anderen buiten jullie ruzie.
  6. Zand erover.

Wat als je steeds ruzie hebt?

Realiseer je dat ruzie in je relatie op z’n tijd goed is en probeer conflicten samen op te lossen. Vooral wanneer het gaat om zogenaamde oplosbare conflicten. Kleine conflicten zijn vaak makkelijk om te lossen en maken dat je alleen maar meer leert van wat de ander wil en bezighoudt.

“Onder die verhaallijnen liggen drie onderliggende thema’s waar je eigenlijk ruzie over maakt: macht en controle, verbondenheid en zorg en respect en erkenning.” Hoe zit het met kibbelen? “Kibbelen is constant oorlog voeren met lage intensiteit.

Hoe vaak mag je ruzie maken?

Maar dagelijks of wekelijks ruzie maken is niet normaal. De gevolgen zijn groot. Ruzie is niet alleen funest voor de sfeer in huis, maar heeft ook invloed op je gezondheid. Zo nu en dan (een beetje) uit je slof schieten is geen probleem, maar als dit dagelijkse kost wordt dan gaat er iets fout.

Waarom heb ik zo vaak ruzie met mijn vriendin?

Ga op zoek naar jullie ruzie-patronen. Als jullie door hebben waar jullie ruzies vandaan komen of waarom ze zo hevig zijn, kunnen jullie er bijvoorbeeld eens over praten als de emoties niet al veel te hoog zijn opgelopen. Ook kun je proberen bepaalde dingen (zoals die koeien uit de sloot trekken) niet meer te doen.

Wat betekent het als je veel ruzie hebt?

“Ruzie maken betekent dat je geeft om de relatie”, zegt zij. “Wanneer een stel helemaal niet (meer) vecht, betekent dat vaak dat één of beide personen al ‘uitgecheckt’ hebben uit de relatie.” Geen ruzie maken betekent namelijk niet dat er geen ruzie is, alleen maar dat je hem niet maakt.

Related Posts