Wat is het levend water?

Wat is het levend water?

Jezus heeft dorst. In het gesprek komt het op de dorst van de vrouw: de dorst naar heelheid, vergeving, barmhartigheid. Jezus vertelt dat hij in staat is de vrouw iets te schenken tegen die vorm van dorst: ‘levend water’.

Waar staat water voor in de Bijbel?

In Genesis, het eerste Bijbelboek, begint het allereerste verhaal al direct met water. De aarde was woest en leeg, en er heerste een vloed op aarde. Hier staat het begrip ‘water’ symbool voor de dood. In het begin was er dus geen leven op aarde.

Hoe God naar mij kijkt?

Gods ogen zijn de enige ogen die jou niets verwijten. Het zijn ogen vol van liefde die alles weten en toch vergeven. Heel Gods gezicht zegt dat Hij genadig is en dat jij er mag zijn. Als je in Gods ogen kijkt leer je jezelf kennen en ontdek je wie je bent: gewenst, gewild en innig geliefd.

Hoe noemt God ons?

JHWH, onze God, is een énige JHWH. [of vrij vertaald: De Heer onze God is één.]

Hoe houdt God het water tegen?

God laat ze zien dat Hij leeft en dat Hij bij ze is door het water van de Jordaan tegen te houden. Daardoor kon het volk het droge land oversteken! God doet hetzelfde als wat Hij deed bij de Rode Zee, Hij verdeelt het water in tweeën. Hij houdt het water tegen, zodat Zijn volk de rivier over kan steken.

Wat zegt de Bijbel over overstroming?

“Zolang de aarde bestaat, zal er een tijd zijn om te zaaien en een tijd om te oogsten, zal er koude zijn en hitte, zomer en winter, dag en nacht – nooit komt daar een einde aan.” Dit staat in Genesis 8:22, als verbond met Noach na de overstroming.

Wat is in Christus zijn?

Christus is het Latijnse woord voor Grieks christos, dat ‘gezalfde’ betekent en dat het equivalent is van het Hebreeuwse woord dat wij nu als Messias kennen. Het komt voor als toenaam: Jezus Christus, of als zelfstandige naam of kwalificatie: Christus, de Christus.

Hoe heet de God in het christendom?

Christenen geloven in één God maar spreken wel van de drie-eenheid God, Jezus en de Heilige Geest. God is de Vader, Jezus de Zoon en de Heilige Geest is de Geest van God (zowel de Vader als de Zoon) op aarde en in mensen.

Related Posts