Hoe wordt je contractmanager?

Hoe wordt je contractmanager?

Voor de functie Contractmanager wordt vaak minimaal HBO niveau gevraagd. Er zijn zowel HBO cursussen als opleidingen op dit gebied. Met name juridische opleidingen of die in de financiële hoek sluiten vaak goed aan op deze functie. Denk hierbij aan HBO Bedrijfskunde of HBO Financieel-Economisch Management.

Wat doe je als contractbeheerder?

Contractbeheer is het gestructureerd opslaan en bijhouden van contracten en bijbehorende informatie. Contractbeheer voorziet de interne organisatie van voldoende inzicht in lopende contracten en de juiste contractuele afspraken en informatie.

Wat maakt een goede contractmanager?

Het proactief en operationeel managen van alle afspraken, verplichtingen, voorwaarden, aannames, verwachtingen en doelstellingen met betrekking tot een contract, vanaf het moment van ondertekening tot en met het afronden van het contract.

Waarom contractbeheer?

Door contractbeheer te automatiseren, krijg je meer inzicht in lopende contracten, hoef je minder tijd te besteden aan het terugzoeken van documenten en verklein je de risico’s voor je bedrijf. Bovendien bouw je hiermee een goede basis voor contractmanagement.

Wat valt onder contractmanagement?

Contractmanagement is het bewaken van de naleving van de in een contract vastgelegde afspraken. Hierbij wordt zowel de prestatie van de leverancier bewaakt, als de prestatie van de eigen organisatie.

Wat houdt contractbeheer in?

Contractbeheer is het fysiek en digitaal beheren van contracten, zodat de juiste informatie op het juiste tijdstip en op de juiste plaats beschikbaar is. Zonder zorgvuldig contractbeheer is er geen goed contractmanagement mogelijk.

Wat is een Contracteigenaar?

Contracteigenaar. De contracteigenaar is eindverantwoordelijk voor het contract. In de praktijk is deze persoon verantwoordelijk voor het bedrijfsproces waarvoor het contract is afgesloten. Hiermee is deze persoon verantwoordelijk voor het eindresultaat van het contract.

Wat is contract en leveranciersmanagement?

Contractmanagement gaat over de fases ‘contract uitvoering’ en ‘contract beëindiging & evaluatie’ (onder het motto: ‘je kunt pas een contract managen als het er is’). Leveranciersmanagement gaat daarentegen over de gehele contractlevenscyclus, van behoeftebepaling tot en met contract beëindiging.

Waar staat CATS CM voor?

Het contractmanagementproces bestaat uit zes fundamentele stappen: Initiate, Plan, Do, Check, Act (kwaliteitscirkel van Deming) en Conclude.

Wat is een contractmanagement systeem?

Een contract management systeem stuurt automatische reminders op te ondernemen acties. Hiermee houdt je grip op de zogenaamde “evergreen”-contracten en je aflopende contracten. Je zult nooit een verlenging of beëindiging vergeten (op voorwaarde dat de juiste gegevens en data worden vastgelegd).

Wat is het doel van een contract?

Een contract is een wederzijdse verplichting tussen twee of meer partijen, waarin de wederzijdse prestaties binnen een bepaalde periode worden vastgelegd.

Waarom is een overeenkomst belangrijk?

Waarom een contract opstellen? Een goed contract opstellen is vooral belangrijk om twee redenen: Er staat duidelijk op papier wat is afgesproken, dus minder kans op conflicten; Als er een conflict ontstaat, kunt u met een contract bewijzen wat er is afgesproken.

Gerelateerde berichten