Kun je je bouwplan nog wijzigen na vergunningverlening?

Kun je je bouwplan nog wijzigen na vergunningverlening?

Het uiteindelijke oordeel van de Raad van State luidt dan ook dat het, gezien de beperkte aanpassingen, niet nodig is om een nieuwe vergunningaanvraag in te dienen. Al met al kan dus worden geconcludeerd dat ook na vergunningverlening, een bouwplan aanpassen mogelijk is. mits de wijziging van ondergeschikte aard is.

Wat is een revisie vergunning?

De revisievergunning is een speciale bevoegdheid om de omgevingsvergunning te wijzigen. Het bevoegd gezag vervangt met deze bevoegdheid meerdere oude omgevingsvergunningen door 1 omgevingsvergunning.

Wat is ondergeschikte aard?

De vraag of sprake is van een ‘wijziging van ondergeschikte aard’ dient per concreet geval te worden beantwoord. Indien de wijziging van de oorspronkelijke aanvraag zodanig ingrijpend is dat redelijkerwijs niet meer van hetzelfde bouwplan kan worden gesproken, moet daarvoor een nieuwe aanvraag worden ingediend.

Hoe wijziging omgevingsvergunning aanvragen?

De eenmaal ingediende aanvraag kunt u niet meer wijzigen. U kunt die aanvraag wel aanvullen. Dit kan via de optie ‘aanvulling indienen’. Wanneer u van het bevoegd gezag het verzoek krijgt om de aanvraag te wijzigen, maakt u ook gebruik van de optie ‘aanvulling indienen’.

Wat is de administratieve lus?

De administratieve lus vermijdt de indiening van een volledig nieuwe aanvraag omwille van procedurefouten (bv. wettelijk vereist advies werd niet gevraagd). Door toepassing van de administratieve lus is het organiseren van een nieuw openbaar onderzoek en het opvragen van ontbrekende adviezen (incl.

Wat is een onherroepelijke omgevingsvergunning?

Een bouwvergunning (tegenwoordig ook wel omgevingsvergunning genoemd) is onherroepelijk als er 6 weken na het bekend maken van de vergunning geen bezwaar is ingediend. Zodra iemand bezwaar heeft aangemaakt tegen jouw bouwvergunning is de vergunning pas onherroepelijk na het finale oordeel van de rechter.

Wat is een revisie?

[Lat. revisio = het weerzien, van re-videre, -visum = weer naar iets zien] herziening (ook van jur. beslissing); het stelselmatig nazien en herstellen van gebreken van machines en werktuigen; tweede zetproef.

Wat is een ambtshalve wijziging?

“Gewone” ambtshalve aanpassing Artikel 2.31, tweede lid, onder b, geeft het bevoegd gezag de bevoegdheid om, ambtshalve of op verzoek van derden, beperkingen of voorschriften aan te vullen, te wijzigen of in te trekken of om alsnog beperkingen of voorschriften aan een vergunning te verbinden.

Hoe om te gaan met bestemmingswijziging?

Voor een wijziging in het bestemmingsplan moet u een aanvraag indienen bij de gemeente. Houdt u er rekening mee dat dit een vrij moeilijke en dure procedure kan zijn. Alleen de aanvraag kost op dit moment in de meeste gemeenten tussen de 10.000 en de 12.000 euro.

Waar moeten aanvragen tot vergunningen en meldingen ingediend worden?

De aanvragen worden ingediend bij één loket, het Omgevingsloket, waarna één openbaar onderzoek en één adviesronde worden georganiseerd.

Wat is een Omgevingsvergunningscommissie?

In elke provincie is een omgevingsvergunningscommissie opgericht die de deputatie adviseert over de vergunningsaanvragen, de beroepen en de vragen tot bijstelling van milieuvoorwaarden.

Hoe werkt Omgevingsloket?

Als u in het Omgevingsloket kiest voor vooroverleg kan het bevoegd gezag meekijken in uw aanvraag/melding. Tijdens het vooroverleg toetst u samen de haalbaarheid van uw plannen. Voor het vooroverleg kan het bevoegd gezag kosten in rekening brengen. Deze kosten worden leges genoemd.

Wat is een wijziging van ondergeschikte aard?

Indien sprake is van een wijziging van ondergeschikte aard hoeft geen nieuwe aanvraag te worden ingediend en lopen de wijzigingen mee in de lopende procedure. Dit heeft als voordeel dat eventuele bezwaarmakers niet de mogelijkheid krijgen om een nieuwe procedure te starten tegen de wijzigingen.

Een eerste mogelijkheid om bij te sturen is de zogenaamde ‘administratieve lus’9. De administratieve lus biedt de moge- lijkheid aan het vergunningverlenende bestuursorgaan om een onregelmatig- heid die kan leiden tot een vernietiging van de beslissing tijdens de procedure te herstellen.

Gerelateerde berichten