Waarom een gap year?

Waarom een gap year?

Door in een gap year op reis te gaan leer je te begrijpen waarin we allemaal verschillen en hetzelfde zijn, word je bewuster van je eigen plek in deze wereld en bekijk je cultuur, talen en mensen vanuit een ander perspectief.

Waarom je een tussenjaar te nemen?

Je leert tijdens zo’n tussenjaar wat voor persoon jij bent. Wat voor dingen en mensen goed bij je passen, waar jij blij van wordt. Ook leer je te plannen, werken, bewust om gaan met geld, verantwoordelijkheid te nemen, je wordt zelfredzamer en bovenal socialer.

Wat te doen in een gap year?

Wil je gaan backpacken, maar tegelijkertijd ook iets bijleren? Dan zijn de mogelijkheden eindeloos: een higschool exchange of uitwisseling, een nieuwe taal leren, vrijwilligerswerk doen of gaan werken en reizen met een working holiday visum Een gap year is allesbehalve een verloren jaar!

Wat is een gap year?

Een Gap Year (of tussenjaar) is dé periode om dingen anders te doen en jezelf te ontdekken. Je neemt een Gap Year vaak als onderbreking van je school/studie, tussen je middelbare school en vervolgstudie in, of bijvoorbeeld als je van studie wilt wisselen.

Hoe noem je een tussenjaar?

Career breakers. Volwassenen nemen in een tussenjaar de mogelijkheid om zich op persoonlijk en/of professioneel vlak verder te ontwikkelen. Dat tussenjaar hoeft niet noodzakelijkerwijs 12 maanden te duren maar kan ook van kortere of langere duur zijn. Meestal spreekt men in dit geval van een sabbatical.

Waarom je geen tussenjaar moet nemen?

Er zijn veel verschillende redenen waarom een tussenjaar wel of geen optie kan zijn voor jou. Het ligt vooral aan wat jij wilt en waar jij je prettig bij voelt. Ben je nog geen 18 en krijg je dus nog geen studiefinanciering en een studenten reisproduct, maar moet je wel op kamers gaan voor je opleiding?

Is een tussenjaar goed?

De voor- en nadelen van een tussenjaar Als je er een jaar uit gaat, moet je er wel echt weer helemaal inkomen. Nu zijn studenten nog jong en flexibel en ook het brein van jongeren neemt sneller informatie op dan als wij als ouders weer gaan studeren, dus dat komt vast wel weer goed. Maar zal wel even wennen zijn.

Hoe plan je een tussenjaar?

Het stappenplan om jouw tussenjaar goed te plannen:

  1. Voorbereiding: Kiezen voor een tussenjaar na de havo/vwo.
  2. Waar heb jij de meeste behoefte aan in je tussenjaar?
  3. Verken de tussenjaar mogelijkheden.
  4. Bepaal de start – en einddatum van jouw tussenjaar.
  5. Download jouw tussenjaarkalender.
  6. Jouw Tussenjaarkalender invullen.

Gerelateerde berichten