Waarom was de stoommachine zo belangrijk voor industrialisatie?

Waarom was de stoommachine zo belangrijk voor industrialisatie?

In 1769 verbeterdeJames Watt in Schotland de stoommachine zo goed, dat hij minder kolen gebuikte en meer kracht kon leveren. Nu kon hij worden gebruikt om spin- en weefmachines aan te drijven. Deze uitvinding zorgde ervoor dat de machines in de fabrieken werkten.

Waarom ijzer een belangrijk product is voor een industriële samenleving?

Toen dit eenmaal was gebeurd, werd ijzer (en later staal) de belangrijkste grondstof van de industriële revolutie. Zonder ijzer weren er geen spoorrails, geen grote stoomschepen, geen enorme machines en geen hangbruggen geweest.

Waarom werden de stoommachines van ijzer en staal gemaakt?

Hij moest wel ontzettend stevig zijn, want in die ketel werd het bloedheet en bloedheet. Daarom was alles aan zo’n apparaat gemaakt van ijzer en van staal. Want ja zo’n ding zou maar ontploffen.

Wat veranderde door de industriële revolutie?

Door de industriële revolutie veranderde de landbouwstedelijke samenleving in een industriële samenleving. De industrialisatie maakte massaproductie mogelijk van goederen, voedsel, machines, apparaten en vervoersmiddelen. Dit zorgde ervoor dat de winning van grondstoffen en de productie van goederen gigantisch toenam.

Hoe eindigde de industriële revolutie?

Het beste antwoord. Ik zou zeggen dat de Industriele Revolutie is geeindigd op het moment dat de meeste goederen industrieel werden geproduceerd. De eerste fase in het begin van de 19e eeuw was nog zonder goede bron van energie. De tweede fase duurde tot ongeveer 1870.

Hoe zag het leven eruit voor de industriële revolutie?

Het is bekend dat voor veel mensen het leven tijdens de Industriële Revolutie geen pretje was: uitbuiting en kinderarbeid waren iedere dag aan de orde. Al op zesjarige leeftijd werden kinderen aan het werk gezet in de fabriek en maakten zij werkdagen van soms wel zestien uur.

Wat veranderde er door de industriële revolutie in de positie van de vrouwen in de armere gezinnen?

Tijdens de industriële revolutie werkten meisjes evenals jongens mee in fabrieken of het huishouden. Als door de ouders van de vrouw een geschikte man voor haar gevonden was en zij daarmee trouwde moest zij ook mee werken om geld te verdienen en ook had zij de taak het huis te onderhouden en voor de kinderen te zorgen.

Gerelateerde berichten