Wat betekent de plaag?
plaag – De voortdurende aanwezigheid van ongedierte, vooral in groten getale.
Wat betekent iemand plagen?
kwellingen of overlast aandoen, hinder of last veroorzaken; 2 uit scherts of boosaardige lust lastig vallen, hinderen, kwellen; 3 iem. lastig vallen met het oog op enig doel; hem dringen om iets te doen, te geven enz.; 4 iem.
Wat is de tiende plaag?
De tiende plaag ontstond mogelijk door een schimmel in het graan. De oudste kinderen mochten in het oude Egypte altijd als eerste van het graan eten, waardoor alle eerstgeborenen uiteindelijk zouden zijn gestorven.
Wat is de pest Wikipedia?
De pest is een infectieziekte die van de 14e tot en met de 19e eeuw in Europa veelvuldig, bij vlagen epidemisch en zelfs pandemisch voorkwam en enorme aantallen slachtoffers maakte. De ziekte wordt veroorzaakt door de bacterie Yersinia pestis of pestbacil.
Hoe lang heerste de pest?
De pest in Europa (1347-1352) – De Zwarte Dood.
Hoe kun je mensen plagen?
Bij teasen is het belangrijk om je lichaamstaal te gebruiken. Je lichaamstaal is namelijk dé manier om te laten zien dat je haar aan het plagen bent en het niet serieus meent. Raak haar aan, geef haar een knipoog, lach en voorkom dat je over komt als een sarcastische klootzak.
Wat is het verschil tussen plagen en pesten?
pesten gebeurt telkens opnieuw tegen dezelfde persoon (stelselmatig), plagen gebeurt af en toe en tussen verschillende personen. bij pesten is er sprake van ongelijkheid (in macht, kracht of sociale status), bij plagen is die ongelijkheid niet of veel minder aanwezig en zijn kinderen ongeveer even sterk.
Wat betekent geplaagd worden door?
plagen – regelmatig werkwoord uitspraak: pla-gen 1. voor de grap boos proberen te maken ♢ mijn broers plagen hun zusje altijd 2. erdoor gehinderd worden ♢ hij wordt geplaagd door kiespijn…
Hoelang duurde de pest in Nederland?
Uitbraken in de 15e tot 18e eeuw Na de pandemie van 1347-1353 dook de pest enkele jaren later hier en daar weer op, maar eerder als een endemische ziekte in verschillende gebieden in Europa. Bijzonder zware epidemieën waren er nog: in 1563-1569, 1629-1644, 1663-1664, pestepidemie in Amsterdam.