Inhoudsopgave
Wat doet een industriele ingenieur?
Industrieel ingenieurs. aan het werk Als industrieel ingenieur lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van innovatieve producten, processen en diensten voor mens en maatschappij. Je baseert je daarbij op toepassingsgerichte kennis en je hebt ook veel aandacht voor het creatief oplossen van praktische problemen.
Welke vakken krijg je bij industrieel ingenieur?
De inhoud van de bachelor en masteropleiding is opgebouwd rond vijf leerlijnen: wiskunde en wetenschappen – technologie – engineering – project en onderzoek – communicatie en bedrijfsmanagement. Wiskunde en wetenschappen komen in de eerste twee jaren aan bod en vormen de basis van de opleiding.
Hoeveel verdient een industrieel ingenieur per maand?
Een doorsnee pas afgestudeerde burgerlijk ingenieur verdient 3.020 euro bruto per maand. Een industrieel ingenieur 2.800 euro bruto, een bio-ingenieur 2.850 euro. Het gaat hierbij telkens om mediaanwaarden.
Wat met diploma industrieel ingenieur?
Industrieel ingenieurs vind je terug in alle sectoren (elektronica, chemie, bouw tot onderwijs en onderzoek) en in alle functies: van onderzoek en ontwikkeling over productie tot marketing en sales. Veel ingenieurs stellen hun kennis en kunde te dienste van bedrijven als adviseur of consultant.
Waar kan ik industrieel ingenieur studeren?
Waar kun je voor industrieel ingenieur studeren?
- KULeuven Campus “De Nayer” en Campus “KHK Geel”
- UA Campus “Artesis Paardenmarkt” en Campus “KdG Hoboken”
- Hogere Zeevaartschool.
Welke industrieel ingenieur verdient het meest?
Als je kijkt naar een onderverdeling per richting zal een industrieel ingenieur elektromechanica gemiddeld het hoogste startloon in de wacht slepen. Ingenieurs die bij de overheid starten krijgen vaak een hoger startloon, maar zonder indrukwekkende extralegale voordelen.
Wat kan je worden met industriele wetenschappen?
Je kan zowel terecht in industriële bedrijven als in dienstenbedrijven. Kmo’s zijn in jou geïnteresseerd, maar ook multinationals en overheidsbedrijven.
Wat kun je worden met industriële wetenschappen?
Je behaalt na het beëindigen van de 3de graad Industriële wetenschappen het diploma secundair onderwijs en hebt meerdere mogelijkheden om verder te studeren bachelor- en masteropleidingen (industrieel ingenieur).