Wat is een crisis opvang?
De crisisopvang is bedoeld voor mensen die plotseling onderdak of een veilig adres nodig hebben. De crisisopvang bestaat uit een algemene opvang en een vrouwenopvang. Bij de algemene opvang worden vrouwen, mannen en gezinnen opgenomen.
Hoe lang mag je in een crisisopvang blijven?
De meeste mensen blijven 6 tot 12 weken in de crisisopvang. Daarna ga je meestal weer zelfstandig wonen.
Hoe ziet een crisisopvang eruit?
Hoe ziet de crisisopvang in de jeugdzorg eruit? De crisisopvang probeert zoveel mogelijk een normaal gezinsleven na te bootsen. Zo heeft het kind een eigen kamer, waar hij of zij tot rust kan komen. Ook zijn er gezamenlijke ruimtes zoals een keuken en een huiskamer.
Waar kan ik terecht met mijn kind?
U kunt met vragen over de gezondheid, opvoeding en ontwikkeling terecht bij het consultatiebureau. Daarnaast kunnen andere ouders of de opvang van uw kind advies of tips geven. Ook sommige websites bieden veel betrouwbare informatie.
Wat is een crisis opname?
Crisisopname. Bij een crisisopname wordt iemand opgenomen vanwege ernstige psychische klachten. Dat gebeurt bijvoorbeeld als iemand ernstige psychotische klachten heeft, als iemand zichzelf wil beschadigen, of net een poging tot zelfbeschadiging of zelfdoding heeft gedaan.
Wat na crisisopname?
Als je naaste na de opname Wlz-zorg nodig heeft, dan kan er een spoedaanvraag gedaan worden bij het CIZ. Het CIZ beslist dan binnen twee weken of de aanvraag wordt goedgekeurd. In sommige gevallen wordt de zorg vergoed vanuit de Wmo.
Hoe kom je in een Blijf van mijn Lijfhuis?
In een Blijf Van Mijn Lijf Huis mogen vrouwen die worden mishandeld verblijven. Die mishandeling hoeft niet alleen in een relatie met een man te zijn. Ook als de ouders hun dochter mishandelen of willen uithuwelijken tegen haar wil, kan zo’n jongedame terecht in een Blijf Van Mijn Lijf Huis.