Wat is het verschil tussen discipline en motivatie?

Wat is het verschil tussen discipline en motivatie?

Wat is het verschil tussen motivatie en discipline? Motivatie gaat over onze bereidheid om een taak uit te voeren, terwijl discipline gaat over het uitvoeren van een taak ondanks de bereidheid. Anders gezegd: motivatie is doorgaan als je NIET wilt stoppen en discipline is doorgaan als je WEL wilt stoppen.

Wat betekent het als je gedisciplineerd bent?

Als je gedisciplineerd bent accepteer je dus beslissingen van bovenaf. Ook als die minder voordelig voor jezelf zijn. Je sputtert niet tegen als je baas je vraagt over te werken, zoals eerder is afgesproken. Bovendien ken je je eigen taken en verantwoordelijkheden.

Hoe kom je aan meer discipline?

Hoe kweek ik zelfdiscipline?

  1. breng in kaart hoe jij je tijd besteed.
  2. evalueer je tijdsbesteding.
  3. besef wat zelfdiscipline je op kan leveren.
  4. maak elke dag een planning.
  5. zorg voor regelmaat.
  6. zet jezelf aan een taak.
  7. beloon jezelf.
  8. reflecteer.

Is discipline een karaktereigenschap?

Discipline is een karaktereigenschap van een persoon die doet wat hij of zij moet doen. Het verschil wordt helder als we ze samenvoegen: Als je motivatie hebt, dan heb je het gevoel iets te willen doen. Waarbij je met discipline doet wat gedaan moet worden, ondanks wat je gevoel erover is.

Wat is discipline voorbeeld?

De persoon doet wat hij of zij moet doen, ook als hij of zij er geen zin in heeft. Iemand met discipline kan zichzelf aan het werk zetten. Iemand in het leger heeft bijvoorbeeld veel aan deze karaktereigenschap, omdat hij of zij heel gehoorzaam is. Een leerling kan met veel discipline zijn huiswerk doen.

Wat is mijn discipline?

Discipline is een belangrijke eigenschap Je wilt je doelen bereiken, je hangt rond op Facebook. Als je weinig discipline hebt dan kom je lastig vooruit in het leven. Het lijkt of je jezelf niet in de hand hebt, en dat kan behoorlijk frustrerend voelen. Discipline helpt je het leven vorm te geven dat jij voor ogen hebt.

Hoe breng je een kind meer discipline bij?

  1. Blijf kalm. Als je als ouder je geduld verliest en boos wordt, is het niet hetgeen waaróm je boos wordt belangrijk voor je kind.
  2. Denk aan hetgeen je zegt.
  3. Maak emotioneel contact.
  4. Geen lichamelijke straffen!
  5. Leer je kind empathie hebben voor een ander.
  6. Wees een voorbeeld voor je kind…en laat je kind zichzelf zijn.

Wat is zelf discipline?

De betekenis van zelfdiscipline is dan: jezelf dwingen om iets te doen of na te laten. zelfbeheersing: jezelf beheersen. gehoorzaamheid aan jezelf om je aan afspraken te houden.

Wat een discipline?

Discipline heeft twee verschillende betekenissen. Ten eerste is het een karaktereigenschap, waarbij iemand doet wat er van hem verwacht wordt. Ten tweede is het een vakgebied. Een persoon met discipline doet wat er van hem of haar verwacht wordt en volgt goed regels op.

Wat is de valkuil van discipline?

U neemt uzelf voor een bepaalde activiteit met regelmatige frequentie te doen. In het begin bent u lekker op dreef, maar naar verloop van tijd loopt u tegen de muur van discipline op. De aandacht verslapt, de frequentie daalt om soms zelfs uiteindelijk volledig te verwateren.

Is discipline een competentie?

De competentie discipline is redelijk goed te ontwikkelen. Discipline is makkelijker te ontwikkelen voor: verankeraars en presteerders. Discipline vraagt de bereidheid om je te voegen naar het beleid en rekening houden met procedures. Het vraagt om eerst te investeren en de beloning uit te stellen.

Waaruit blijkt dat je gedisciplineerd bent?

Hoe kom ik aan discipline?

Om jezelf dagelijks te motiveren moet je mentaal en fysiek fit zijn. Zorg daarom voor voldoende (en aangename) momenten van ontspanning en beweging. Zorg ook voor structuur, middels een vast dag- week- en maandritme. Om zelfdiscipline te kunnen hebben moet je dingen kunnen plannen en in het vooruitzicht hebben.

Hoe krijg ik mijn discipline terug?

5 (zelf)discipline tips om jouw grote doelen te bereiken

  1. Tip 1: Begin altijd met kleine stapjes.
  2. Tip 2: Zoek je motivatie, wilskracht én je slechte triggers.
  3. Tip 3: Maak van bepaald gedrag een routine.
  4. Tip 4: Stop met het hebben van zelfmedelijden.
  5. Tip 5: Visualiseer je einddoel.

Related Posts