Wat moet je doen als de aardlekschakelaar uitgaat?

Wat moet je doen als de aardlekschakelaar uitgaat?

Wat te doen wanneer de aardlekschakelaar is uitgeschakeld

  1. Schakel alle groepen achter de aardlekschakelaar uit met de groepsschakelaars in de meterkast.
  2. Schakel ook alle elektrische apparaten uit, door de stekkers uit de stopcontacten te halen.
  3. Schakel de uitgeschakelde aardlekschakelaar en de groepsschakelaars weer in.

Hoe zet ik de aardlekschakelaar weer aan?

Op de meeste aardlekschakelaars zit een testknopje. Als je dit indrukt moet de stroom uitvallen; je ziet dan tegelijkertijd een palletje omklappen. Om de stroom weer in te schakelen kun je het palletje van de aardlekschakelaar terug zetten.

Waarom werkt aardlekschakelaar niet?

Schakelt de aardelkschakelaar met de testknop niet uit of weigert deze weer in te schakelen, neem dan direct contact op met een elektrotechnische installateur bij u in de buurt om de aardlekschakelaar na te laten kijken of te laten vervangen.

Hoe moeten de knoppen in de meterkast staan?

Staat er in de groepenkast een knop naar beneden? Dan is de beveiliging uitgeschakeld. Schakel de knop/uitgeschakelde groep weer in door deze omhoog te duwen. Schakelt de beveiliging zichzelf opnieuw uit, laat de groep dan uitgeschakeld.

Wat kun je doen tegen lekstroom?

Een lekstroom is bijna niet te voorkomen. In veel apparaten zijn bijvoorbeeld transformatoren en/of bijvoorbeeld condensatoren aanwezig, veroorzakers van (kleine) lekstromen. Door niet enkel de fase, maar ook de nul te schakelen kan lekstroom als veroorzaker van gloeiende LED-lampen voorkomen worden.

Kan een aardlekschakelaar stuk?

De bekendste oorzaken zijn overbelasting en kortsluiting. De aardlekschakelaar is er dus voor de veiligheid van je apparatuur, maar ook voor je eigen veiligheid. Niet voor niets is het verplicht om een aardlekschakelaar in je meterkast te hebben. Ook een aardlekschakelaar kan een keer stuk gaan.

Hoe moet ik een aardlekschakelaar aansluiten?

Bij het aansluiten klikt u de schakelaar allereerst in de kunststof richel van uw groepenkast. Vervolgens sluit u de bruine verdeeldraad aan op het linker verdeelblok en de blauwe op het rechter verdeelblok. De onderste polen van de aardlekschakelaar verbindt u vervolgens met de hoofdschakelaar.

Hoe hoofdschakelaar aanzetten?

Hoofdschakelaar inschakelen

  1. Zorg ervoor dat de stekker van het netsnoer stevig in het stopcontact zit.
  2. Zet de hoofdschakelaar aan. De hoofdstroom-indicator gaat branden.

Hoe weet je of aardlekschakelaar kapot is?

Op de aardlekschakelaar hoort een testknop te zitten, vaak aangegeven met de letter “T” of “ TEST” . Deze knop moet worden ingedrukt om te testen. Als het goed is wordt de achterliggende installatie uitgeschakeld. Na het testen moet de aardlekschakelaar weer normaal kunnen worden ingeschakeld.

Wat doet testknop aardlekschakelaar?

Op de aardlekschakelaar zit een testknop met de letter “T”. Deze knop moet ingedrukt worden om te testen, de achterliggende installatie wordt uitgeschakeld. Na het testen moet de aardlekschakelaar normaal worden ingeschakeld.

Waar zit Aardlek?

Een aardlekschakelaar zit tussen de elektriciteitsmeter en de groepenkast. In principe hebben alle woningen die in of na 1976 zijn gebouwd of gerenoveerd, in de meterkast een aardlekschakelaar die de woon- en slaapkamergroepen beveiligt.

Is lekstroom erg?

Lekstroom is gevaarlijk omdat zaken onder stroom staan die niet onder stroom mógen staan. Bijvoorbeeld een vloer die onder water staat, een lamp, een metalen behuizing van een wasmachine, of een koffiezetapparaat. Als je in het water gaat staan, of een lamp aanraakt, kan je geëlektrocuteerd worden.

Gerelateerde berichten