Inhoudsopgave
Wat verdiend een vertrouwenspersoon?
Een Vertrouwenspersoon verdient tussen de €2241 en €3347 bruto per maand. Hier komt nog 8 % vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering bij.
Hoe snel stijgt je salaris?
Sommige bedrijven hanteren als vuistregel een loonstijging van 3 tot 6 procent. Maar ook 5 tot 10 procent komt voor, vooral bij promoties die samenvallen met de (half)jaarlijkse loonstijging.
Kan iedereen vertrouwenspersoon worden?
Ja. Een leidinggevende kan voor iedereen in de organisatie vertrouwenspersoon worden, behalve voor medewerkers die onder zijn/haar gezag vallen of voor medewerkers die een melding/klacht hebben over een medewerker die onder zijn/haar gezag vallen.
Welke opleiding vertrouwenspersoon?
Bij “Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg)” staat dit over de opleiding: “Om Vertrouwenspersoon te kunnen worden is een afgeronde HBO opleiding Sociaal Juridische Hulpverlening nodig.” Bij “Studentendecaan” staat dit over de opleiding: “Van een Studentendecaan wordt verwacht dat hij academisch geschoold is.
Hoeveel gaat mijn salaris omhoog?
Wat verandert er concreet? Mensen die het minimumloon verdienen, zien de duidelijkste verandering. Per 1 januari is het minimumloon verhoogd en ontvangen deze mensen 1,2 procent meer salaris, netto.
Wie kan er vertrouwenspersoon zijn?
De volgende personen kunnen wél vertrouwenspersoon worden: een personeelslid van de werkgever. een extern persoon, geen personeelslid van de werkgever. (Let op: wanneer je als werkgever meer dan 20 werknemers te werk stelt, dan moet er tenminste één vertrouwenspersoon intern aangesteld zijn)
Wie kan een vertrouwenspersoon zijn?
Maar wie mag die rol vervullen? In het kort: een toegankelijk persoon met een flinke dosis empathie is uw geknipte vertrouwenspersoon. Let wel: hij of zij mag niet tot het leidinggevend personeel behoren – als werkgever bent u dus ook uitgesloten.
Wat mag een vertrouwenspersoon?
De vertrouwenspersoon kan een klager alleen bijstaan bij ongewenste omgangsvormen. Zijn er andere of meer dingen aan de hand, dan kan de vertrouwenspersoon de klager doorverwijzen. Ook kan een vertrouwenspersoon een klager doorverwijzen naar een andere (externe) vertrouwenspersoon.