Inhoudsopgave
Wat zijn de taken van een Bedrijfsadministrateur?
Als bedrijfsadministrateur werk je, anders dan een assistent-accountant, wel intern bij het bedrijf waarvan je de financiën doet. Daar zorg je voor de boekhouding: kas, voorraad, inkoop, verkoop, rekeningen en balansen kennen voor jou geen geheimen.
Wat kun je worden met de opleiding Bedrijfsadministrateur?
Je kunt bijvoorbeeld als bedrijfsadministrateur aan de slag op de boekhoudafdeling of financiële administratie van een bedrijf of instelling, zoals een meubelfabriek, een bouwbedrijf of een ziekenhuis. Maar je kunt ook werkzaam zijn bij een administratie-, accountants-, advocaten-, notarissen- of deurwaarderskantoor.
Welke vakken krijg je bij de opleiding Bedrijfsadministrateur?
Dit zijn belangrijke vakken die je krijgt:
- Bedrijfsadministratie.
- Bedrijfseconomie.
- Beroepsprojecten.
- Fiscale kennis.
- Keuzedelen zoals digitale vaardigheden, voorbereiding HBO en ondernemerschap.
- Algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen, loopbaan en burgerschap.
Wat is een administrateur of kantoorbediende?
Een administrateur (hoofd administratie) of kantoorbediende is iemand die beroepsmatig de (financiële) administratie bijhoudt voor een bedrijf, vereniging of stichting. Bij het midden- en kleinbedrijf wordt deze taak vaak door één persoon uitgevoerd.
Wat is de administrateur verantwoordelijk voor?
De administrateur is verantwoordelijk voor de juiste verwerking van alle administratieve werkzaamheden, financiële boekingen, rapportages intern en extern, innen van de klanten, betalen van de leveranciers, het doen van de belastingaangiften.
Hoe verwerkt de administrateur de financiële documenten?
De administrateur, of een van zijn/haar medewerkers, verwerkt alle binnengekomen financiële documenten in de boekhouding van het bedrijf. Tegenwoordig gebeurt dit bijna altijd door middel van een geautomatiseerde boekhouding. Hiervoor zijn diverse gespecialiseerde softwarepakketten die gebruikt kunnen worden.
Wat is de taak van de administrateur?
Een van de belangrijkste taken van de administrateur is het beheer van de liquiditeit oftewel de bank- en kastegoeden. De betaling en ontvangsten moeten in balans zijn en gepland worden. Kredieten en spaartegoeden moeten gecontroleerd en bijgehouden worden.