Inhoudsopgave
Welke opleiding heb je nodig voor econoom?
Bedrijfseconomie wordt zowel op HBO als WO niveau gegeven. Naast het volgen van een algemene bedrijfseconomische opleiding zijn er ook veel bedrijfseconomen die accountancy, management accounting of financieel management hebben gestudeerd.
Wat kun je als bedrijfseconoom worden?
Tijdens de hbo-opleiding Bedrijfseconomie leer je de financieel-economische bedrijfsvoering van een onderneming te beheersen. Bedrijfsbeleid wordt omgezet in begrotingen, die weer moeten worden nageleefd. Om dit te kunnen, moet je verstand krijgen van de financiële en de administratieve processen in bedrijven.
Waar werken bedrijfseconomen?
In de praktijk werken bedrijfseconomen in nagenoeg alle sectoren van de economie, bij allerlei organisaties. Bedrijfseconomen kunnen hierbij onder andere aan het werk in de boekhouding, accountancy, financial accounting, management accounting, auditing, financieel management of organisatieadvies.
Hoe kan je economie gebruiken in je werk later?
Je kunt de opleiding Economie en Bedrijfseconomie aan verschillende universiteiten volgen….Wat kun je ermee worden?
- consultant.
- financieel adviseur.
- controller.
- belastinginspecteur.
- organisatieadviseur.
- beleidsmedewerker.
- (informatie)manager.
- beleggingsadviseur.
Wat kun je met een studie bedrijfskunde?
Wat kun je worden met Bedrijfskunde?
- Projectmanager. Je waakt over voortgang en succes van projecten en geeft leiding aan projectmedewerkers.
- Business consultant/analist.
- Proces- en kwaliteitsmanager.
- Junior organisatieadviseur.
- Beleidsmedewerker.
- Overzicht bedrijfskundige beroepen.
Waar is Bedrijfseconomie voor nodig?
De universitaire bachelorstudie Bedrijfseconomie is gericht op de organisatiestructuur, financiering, accounting en marketing van ondernemingen. Je houdt je vooral bezig met winstbepaling, kostprijsberekening, financiering van investeringen, marketing van producten en het management van een bedrijf.
Waar gaat Bedrijfseconomie over?
Bedrijfseconomie is de wetenschap die keuzeproblemen van bedrijven (en andere organisaties) bestudeert. Het is het raakvlak tussen bedrijfskunde en economie. Bedrijfseconomie is de economische kant van de bedrijfskunde en/of de bedrijfskundige kant van de economie.