Inhoudsopgave
- 1 Wat is loondoorbetaling?
- 2 Wie betaald mij als ik ziek ben?
- 3 Wie betaald de werknemer bij ziekte?
- 4 Wat is uitsluiting loondoorbetaling?
- 5 Hoeveel uren uitbetalen bij ziekte?
- 6 Heb ik recht op doorbetaling?
- 7 Wat is wettelijk verplicht loon?
- 8 Wat houdt de loondoorbetalingsverplichting voor de werkgever in?
- 9 Hoe heb je een volledige ontsluiting?
Wat is loondoorbetaling?
Loondoorbetaling is het door betalen van het overeengekomen loon bij bijvoorbeeld ziekte, het geen werk voorhanden hebben of bij een schorsing of non-actief stelling.
Wie betaald mij als ik ziek ben?
Als u ziek bent, betaalt uw werkgever uw loon door. Soms krijgt u een Ziektewet-uitkering via uw werkgever. De loondoorbetaling of Ziektewet-uitkering duurt maximaal 2 jaar.
Wie betaald de werknemer bij ziekte?
Ja, als een werknemer ziek is, moet u als werkgever het loon doorbetalen over een periode van maximaal 104 weken. U moet minimaal zeventig procent van het laatstverdiende loon betalen en ten minste het wettelijke minimumloon. Dit laatste geldt in ieder geval voor de eerste 52 weken.
Hoe lang ziek voor Ziektewet?
Uw werkgever betaalt maximaal 2 jaar uw loon door als u ziek bent. Na 2 jaar ziekte heeft u misschien recht op een arbeidsongeschiktheidsuitkering (WIA-uitkering). UWV bekijkt of u hier recht op heeft.
Heb ik recht op doorbetaling bij ziekte?
De eerste 2 jaar van uw ziekte is uw werkgever verplicht om uw loon door te betalen. Hij moet per jaar minstens 70% van uw brutoloon betalen. In de meeste cao’s staat dat dit in het eerste jaar 100% is en in het tweede jaar 70%.
Wat is uitsluiting loondoorbetaling?
Met uitsluiting loondoorbetaling In fase A kun je een uitzendovereenkomst met uitzendbeding of detacheringsovereenkomst overeenkomen waarbij de flexkracht alleen recht heeft op loon als hij daadwerkelijk werkt. We noemen dit: met uitsluiting loondoorbetaling. Dit moet schriftelijk zijn vastgelegd.
Hoeveel uren uitbetalen bij ziekte?
U heeft een min-maxcontract als er een minimaal en een maximaal aantal uren in uw contract staat. U heeft bijvoorbeeld een contract voor minimaal 12 en maximaal 24 uur. Bij ziekte krijgt u minimaal 70% van uw loon betaald over het minimumaantal uren in uw contract.
Heb ik recht op doorbetaling?
Als u (langdurig) ziek bent, heeft u gedurende een periode van twee jaar (104 weken) recht op doorbetaling van tenminste 70% van uw loon. Op grond van een CAO of op grond van arbeidsvoorwaarden bij uw werkgever kan dit percentage hoger liggen. Over de doorbetaling van uw loon bij ziekte leest u hier meer.
Hoeveel uren doorbetalen bij ziekte?
Hoe lang ziek depressie?
U krijgt de Ziektewet-uitkering maximaal 2 jaar (104 weken). Uw Ziektewet-uitkering stopt als u volgens ons uw oude werk weer kunt doen. Of als u na de Eerstejaars Ziektewet-beoordeling geen recht meer heeft op een Ziektewet-uitkering.
Wat is wettelijk verplicht loon?
Wat houdt de loondoorbetalingsverplichting voor de werkgever in?
Hoe heb je een volledige ontsluiting?
Volledige ontsluiting Met 10 centimeter heb je volledige ontsluiting. Dat betekent dat je kindje goed door je baarmoedermond past. Het is belangrijk dat je pas gaat persen als je dit stadium hebt bereikt.
Is er sprake van uitsluiting?
Er is sprake van uitsluiting als de verzekeraar je schadeclaim niet aan jou uitbetaalt. Dit is het geval indien je claim niet onder de dekking van bijvoorbeeld uw autoverzekering valt. Voorbeeld bij uitsluiting Je rijdt onder invloed van alcohol met je auto tegen een paaltje aan.
Wat is een 3 cm ontsluiting?
3 cm ontsluiting. Als je 3 centimeter ontsluiting hebt, is je baarmoedermond zo groot als een plakje banaan. De weeën worden iets krachtiger en pijnlijker en duren ook langer. Tijdens de ontsluitingsfase komt je verloskundige regelmatig langs om te controleren hoe de bevalling vordert.