Hoe staat behang op mijn muur?

Hoe staat behang op mijn muur?

Behangen, maar graag vooraf willen weten hoe het motief op de muur staat? Graham & Brown komt met een oplossing. De fabrikant van behang en verf heeft een gratis app ontwikkeld, waarmee het gemakkelijker wordt om patronen en kleuren aan de muur te visualiseren.

Is behang ouderwets?

Voor veel mensen roept behang nog steeds het beeld op van bloemetjesmotieven of kinderbehang. Ook wordt het vaak geassocieerd met bouwbehang gebruikt bij nieuwbouwwoningen. Maar tegenwoordig is er zoveel meer keuze als het gaat om behang. En dat hoeft dus echt niet ouderwets te zijn.

Kan je op alle muren behangen?

Ja, je kan behangen op een muur die geschilderd is. Meer zelfs, als je van plan bent een muur te schilderen, en die heeft nog geen enkele behandeling gehad, dan fixeer je de blote muur het best een eerste keer, nog voordat je met behangen start. Waarom dat goed is?

Wat is digitaal behang?

Digitaal geprint behang geeft je meer artistieke vrijheid. Je kunt dynamiek creëren, want iedere strook is slechts een onderdeel van het geheel. Denk aan patronen die door elkaar lopen of elkaar spiegelen. Bovendien heb je de mogelijkheid om je ontwerp te schalen.

Hoe maak je het behangpapier nat?

Maak het behangpapier goed nat met een sopje van warm water en detergent. Gebruik hiervoor een spons of een plantenspuit. Als je grote oppervlakken wil behandelen, is een rugsproeier erg handig om het sop op de muur te sproeien. Laat het sopje een tiental minuten intrekken.

Wat is de hoogte van een rol behangpapier?

Tel daar 10 cm + de hoogte van je patroon bij als je behangpapier met patroon gebruikt. Een rol behangpapier is meestal 10 meter lang (1000 cm). Deel de lengte van de rol daarom door de hoogte van je muur +10 +de hoogte van je patroon. Rond af naar beneden om te berekenen hoeveel banen je uit één rol krijgt.

Wat is de breedte van behangpapier?

Een rol behangpapier is meestal 53 centimeter breed en 10 meter lang. Deel de breedte van de muur (of muren) daarom door 53 en rond af naar boven. Nu weet je hoeveel banen behangpapier je nodig hebt. Voorbeeld: Je hebt een muur van 5 meter (= 500 cm) breed. 500/53 = 9,43.

Related Posts