Wat is de vergoeding van de reiskosten?

Wat is de vergoeding van de reiskosten?

Dat wil zeggen dat de reiskosten op je aangifteformulier dus gewoon bedrijfskosten zijn. Je mag je reiskosten daarom met hetzelfde btw-tarief factureren als de rest van je vergoeding. Meestal is dat 21 procent, soms 9 of 0 procent.

Wat is het recht op reiskostenvergoeding met OV-jaarkaart?

Recht op reiskostenvergoeding met ov-jaarkaart. Je werkgever mag je ook een ov-jaarkaart of een ander ov-abonnement ter beschikking stellen. Als je deze regelmatig gebruikt om naar je werk te reizen is het een onbelaste vergoeding, zelfs als je de kaart vaak privé gebruikt.

Is reiskosten onderdeel van de vergoeding van de prestatie?

De Belastingdienst ziet reiskosten als onderdeel van de vergoeding voor de prestatie. Dat wil zeggen dat de reiskosten op je aangifteformulier dus gewoon bedrijfskosten zijn. Je mag je reiskosten daarom met hetzelfde btw-tarief factureren als de rest van je vergoeding. Meestal is dat 21 procent, soms 9 of 0 procent.

Wanneer mag u de reisaftrek aftrekken in uw inkomstenbelasting?

U mag de reisaftrek na afloop van het jaar aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting. Als u recht hebt op teruggaaf, kunt u ons vragen om het bedrag alvast maandelijks aan u uit te betalen. Dit heet de voorlopige aanslag.

Wat is het btw-tarief van je reiskosten?

Je mag je reiskosten daarom met hetzelfde btw-tarief factureren als de rest van je vergoeding. Meestal is dat 21 procent, soms 9 of 0 procent.

Hoe doe je de reiskosten op je factuur?

Je kunt daarom overwegen om de reiskosten apart op je factuur te vermelden. Maak een grove schatting van de kosten voor de reis en zet deze op je factuur als ‘onkosten van het bedrijf’. Het is voor je opdrachtgever dan in een oogopslag duidelijk wat je uurloon is en wat het reizen kost.

Hoe voorkom je reiskostenvergoeding in je sollicitatiegesprek?

Zorg dan ervoor dat je zelf erover onderhandelt in je sollicitatiegesprek, zodat de vergoeding in je contract wordt opgenomen. Is de uitkomst dat je geen reiskostenvergoeding krijgt, dan is er altijd nog zoiets als reisaftrek openbaar vervoer van de Belastingdienst. Onder bepaalde voorwaarden kun je dan een bedrag van je inkomen aftrekken,

Related Posts