Hoe zie ik of het een echte oplader is?

Hoe zie ik of het een echte oplader is?

Op een Lightning-naar-USB-kabel van Apple staat ‘Designed by Apple in California’ en ‘Assembled in China’, ‘Assembled in Vietnam’ of ‘Indústria Brasileira’ op de kabel op ongeveer 18 cm van de USB-connector. Aan het einde van deze tekst ziet u een serienummer van twaalf cijfers.

Wat is de beste oplaadkabel iPhone?

De beste keuze vinden we Apple’s 20W usb-c-oplader. Deze is geschikt voor snelladen en is vanwege usb-c ook toekomstbestendiger. Deze oplader is bovendien geschikt voor je iPad, dus je kan hem met meerdere apparaten gebruiken.

Wat betekent Apple gecertificeerd?

Wat is een MFI certificering? MFI staat voor “Made for iPhone/iPad” en is een keurmerk vanuit Apple voor Lightning kabels en andere producten. Apple heeft een testprogramma ontwikkeld dat kabels test op onder andere veiligheid en prestaties. Producten krijgen een MFI certificering als ze goed uit die test komen.

Waarom gaan Apple opladers zo snel kapot?

Oververhit en lang opladen Deze nepkabels gaan in de regel nog veel minder lang mee en ze kunnen kuren vertonen. Dan krijg je een melding in je scherm als ‘deze kabel of dit accessoire is niet gecertificeerd en werkt mogelijk niet goed met deze iPhone’.

Hoe herken je een datakabel?

Een laadkabel heeft twee (2) draden (plus en min). Zo’n kabel kan alleen maar de accu van een apparaat opladen en kan geen data overbrengen. Een datakabel heeft vier (4) draden (plus, min, data ontvangst, data verzenden). Zo’n kabel kan dus opladen én kan data overbrengen.

Waarom originele oplader?

Kans op brand Eens de accu vol is, wordt dit proces gestopt. Als dit niet gebeurt, dan kan de niet-originele oplader oververhitten, wat zorgt voor brandgevaar.

Welke USB kabel voor iPhone?

iPhone blijft werken met bestaande lichtnetadapters en USB-A-naar-Lightning-kabels, zoals die bij eerdere modellen zijn meegeleverd. iPhone-modellen bevatten nu een nieuwere USB-C-naar-Lightning-kabel die snel opladen ondersteunt en compatibel is met USB-C-lichtnetadapters en computerpoorten die u mogelijk al hebt.

Waarom zijn iPhone kabels zo duur?

De datakabel zit een chipje in, vandaar dat hij duurder is dan een reguliere USB kabel. Dat is alleen voor de lightning kabel. De dock-connector zit die chip niet in, en toch is die kabel ook 19 euro. Dus eigenlijk gewoon een kul-argument.

Hoe weet je of je Apple oortjes echt zijn?

Ten eerste, ga naar de officiële website van Apple en voer hier het serienummer van de AirPods in. Als het goed is, worden de oordoppen herkend en krijg je gelijk (onder meer) het modelnummer te zien. Deze moet overeenkomen met het modelnummer op de verpakking.

Wat zijn Lightning adapters?

De Lightning-connector, ook wel Lightningadapter of simpelweg Lightning genoemd is een computerbus en oplader die is ontwikkeld door Apple Inc. en werd geïntroduceerd op 12 september 2012.

Waarom zijn iPhone opladers zo duur?

Kan je telefoon opladers kapot maken?

Wanneer de kabel beschadigd is, of al gedeeltelijk open ligt, kan er kortsluiting of oververhitting ontstaan, wat een vervelend effect op je telefoon kan hebben. Ook een ‘knik’ in de kabel is een teken dat de kabel niet meer naar behoren functioneert.

Related Posts