Wat zijn de kosten van de prikpil?

Wat zijn de kosten van de prikpil?

Een prikpil kost ongeveer €15,00. Je bent dan 3 maanden beschermd. Tot 18 jaar vergoedt de basisverzekering jouw anticonceptie. Als je tussen de 18 en 21 bent, betaal je anticonceptie uit je eigen risico.

Is prikpil gratis?

Ben je jonger dan 21 jaar? Dan wordt de prikpil vergoed vanuit de basisverzekering. Ben je ouder dan 21 jaar? Dan kun je een aanvullende verzekering voor anticonceptie afsluiten.

Wat is beter prikpil of pil?

Stop je met de prikpil? Dan kan het 6 tot 12 maanden duren voordat je menstruatie weer regelmatig wordt. Dit is anders dan bij het gebruik van de anticonceptiepil, waarbij je als je stopt meestal meteen weer je normale menstruatie krijgt en dus meteen zwanger kunt worden.

Hoe pil terugbetaald?

Wettelijke terugbetaling van voorbehoedsmiddelen Dan krijg je via de wettelijke ziekteverzekering een extra tegemoetkoming van ongeveer 3 euro per maand op de aankoop van bepaalde voorbehoedsmiddelen. Voor de morning-afterpil is de extra tegemoetkoming er voor alle vrouwen, ongeacht hun leeftijd.

Welke anticonceptie wordt terugbetaald?

Korting anticonceptie tot 25 jaar of met VT Dan krijg je van de overheid een extra terugbetaling voor verschillende anticonceptiemiddelen. Niet enkel voor anticonceptiepillen, maar ook voor pleisters, implantaten, spiraaltjes, de morning-afterpil …

Hoe kom ik aan de prikpil?

Prikpil bij de huisarts:

  1. De eerste prikpil krijg je tussen de eerste en vijfde dag van je menstruatie, zodat je meteen beschermd bent;
  2. Elke 12 weken ga je naar de huisarts voor een prik.
  3. De doktersassistent geeft je de prik in een spier.

Is de pil altijd gratis?

Ben je jonger dan 21 jaar? Dan worden anticonceptiemiddelen vergoed door de basisverzekering. Tussen de 18 en de 21 jaar gaat anticonceptie wel ten koste van je eigen risico. Daarnaast geldt er voor sommige anticonceptiemiddelen een eigen bijdrage.

Related Posts