Hoe zet ik de auto op mijn naam?

Hoe zet ik de auto op mijn naam?

Wanneer je een auto koopt dan moet je als nieuwe eigenaar deze op jou naam laten zetten. Om een auto op naam te kunnen zetten heb je het originele Tenaamstellingsbewijs (Deel IB) en het overschrijvingsbewijs of het kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard) en de tenaamstellingscode nodig.

Kun je zelf een auto op naam zetten?

Je mag een auto alleen zelf op jouw naam zetten. Je moet persoonlijk aan de balie verschijnen, minimaal 18 jaar zijn en in Nederland wonen. Koop je een auto voordat je je rijbewijs hebt, dan mag je ‘m ook op jouw naam zetten. Houd er dan wel rekening mee dat je de wettelijke verzekeringsplicht in gaat.

Kun je auto op twee namen zetten?

Je kunt bij een autoverzekering altijd maar één bestuurder opgeven. Dat moet de persoon zijn die het meeste in de auto rijdt. Je kunt dus geen extra bestuurder opgeven of de autoverzekering op twee namen zetten.

Hoe verzeker je een auto op naam van je partner?

Auto op naam van je partner. Bij de meeste verzekeraars is het wel mogelijk om je auto te verzekeren op naam van je partner, als je partner de regelmatige bestuurder van de auto is. Je partner hoeft dan niet de eigenaar van de auto te zijn. Het is vaak wel vereist dat jullie op hetzelfde adres staan ingeschreven.

Kan ik een voertuig op naam zetten na overlijden eigenaar?

Voertuig op naam zetten na overlijden eigenaar. Als de geregistreerde eigenaar/houder van een voertuig overlijdt, krijgt de RDW hier automatisch een melding van via de Basisregistratie Personen (BRP). Het voertuig kan niet op naam van de overleden eigenaar blijven staan en moet worden overgeschreven.

Kan je een auto Verzekeren op naam van je ouders?

Je kunt normaal gesproken je auto niet zomaar verzekeren op een andere naam dan die van de eigenaar van de auto. De nieuwe autoverzekering moet afgesloten worden door de kentekenhouder. Er zijn echter een aantal mogelijkheden. Auto op naam van je ouders

Related Posts