Wat kost pinnen op Kreta?

Wat kost pinnen op Kreta?

Contant geld Steeds meer banken in Griekenland brengen onafhankelijk van het opgenomen bedrag € 2 à 3 in rekening per transactie. Die kosten behoren aangegeven te worden op de geldautomaat of op het scherm, echter slechts enkele geldautomaten vermelden de exacte kosten voordat je de pincode invoert.

Kun je pinnen in Kreta?

Pinnen in winkels en restaurants is in Griekenland niet zoals in Nederland. In de grote steden, zoals Athene en Thessaloniki, is dit bij de grotere winkels wel mogelijk, maar bij de lokale kruidenier op Kreta niet. Hiermee dien je dus rekening te houden tijdens je vakantie.

Kan ik met euro betalen in Griekenland?

In Griekenland betaal je net als in Nederland het de euro. De euro is in 2002 in het land ingevoerd als opvolger van de drachme. Anno 2019 gaan de meeste betalingen van consumenten nog altijd contant met munten en bankbiljetten. Geen wonder dat er zoveel geldautomaten in het land te vinden zijn.

Hoe heet Grieks geld?

De moderne drachme bestond uit 100 lepta. De hedendaagse vervanging van de drachme, de euro, is onderverdeeld in 100 delen, die ook de naam lepta dragen. Eén euro is 340,75 (nieuwe) drachme waard. De drachme komt van het oud-Griekse δραχμη drachmè, dat een handvol betekent.

Kun je met een ID naar Griekenland?

Voor Griekenland is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf. Voor Griekenland heeft u geen visum nodig.

Hoe betaal je in Griekenland?

In Griekenland betaal je met de euro. Neem je pinpas en creditcard mee en zorg voor wat contanten op zak, dan kom je nooit voor verrassingen te staan.

Waar kun je met de euro betalen?

U kunt in 19 EU-landen met de euro betalen: België, Cyprus, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Slovenië, Slowakije en Spanje.

Related Posts