Kan ik ontslag nemen tijdens invaliditeit?

Kan ik ontslag nemen tijdens invaliditeit?

Als u langdurig ziek bent of invalide en er is geen aangepast werk mogelijk voor u binnen het bedrijf, dan kan uw werkgever beroep doen op overmacht om u toch te ontslaan zonder een andere reden en zonder opzegvergoeding of –termijn.

Hoe doe je een baan opzeggen?

Wie zijn baan op wil zeggen, doet dit zo snel mogelijk eerst mondeling. Dus gewoon in een gesprek met de baas of met iemand van de Human Resource afdeling of Personeel en Organisatie om aan te geven dat je je baan opzegt. Eerst uitzoeken hoe lang de opzegtermijn is, is wel handig. Gesprek met de baas over het opzeggen van je baan

Wanneer moet ik opzeggen?

De wettelijke hoofdregel is dat er moet worden opgezegd tegen het einde van een kalendermaand. Een voorbeeld. Mike Langhorst wil zijn huidige baan opzeggen. Het is 20 juni als hij besluit zijn werkgever een opzeggingsbrief te overhandigen. De opzegtermijn die Mike volgens zijn arbeidsovereenkomst in acht moet nemen is één maand.

Wanneer moet ik opzeggen tegen het einde van de maand?

Opzeggen tegen het einde van de maand. De wettelijke hoofdregel is dat er moet worden opgezegd tegen het einde van een kalendermaand. Een voorbeeld. Mike Langhorst wil zijn huidige baan opzeggen. Het is 20 juni als hij besluit zijn werkgever een opzeggingsbrief te overhandigen.

Kan je ontslag nemen tijdens progressieve tewerkstelling?

Als werkgever ben je in principe niet verplicht om akkoord te gaan met zo’n voorstel tot progressief of aangepast werk. Maar let op: weiger je als werkgever aangepast of progressief werk en ga je over tot ontslag, dan kan dit in bepaalde gevallen discriminatie of een kennelijk onredelijk ontslag zijn.

Kan je u ontslag geven tijdens ziekte?

Je mag volgens de wet een werknemer wel ontslaan tijdens zijn of haar ziekteperiode, maar niet omwille van die ziekte. Dat is een belangrijk juridisch verschil. Je mag namelijk niemand discrimineren vanwege zijn of haar gezondheidstoestand, waaronder ziekte dus valt.

Kan werkgever medisch ontslag weigeren?

Wat is medische overmacht? Medische overmacht is de vaststelling dat omwille van medische redenen de arbeidsovereenkomst niet langer kan worden uitgevoerd. Je werkgever kan je ontslaan als de arbeidsarts beslist: dat je definitief ongeschikt bent om het overeengekomen werk uit te voeren.

Hoe ontslag nemen om medische redenen?

Het initiatief voor een ontslag wegens medische overmacht gaat in principe uit van de werknemer zelf. Hij moet dit aantonen met een medisch attest van zijn behandelende arts dat duidelijk en letterlijk vermeldt dat de arbeidsovereenkomst definitief is en op de overeengekomen functie slaat.

https://www.youtube.com/watch?v=gpg1Yi3U6Kc

Related Posts