Wat is een ongefrankeerde envelop?

Wat is een ongefrankeerde envelop?

ongefrankeerd (postservice): de ontvanger betaalt voor de porto aan de postbode. port betaald (voorgedrukt of voorgestempeld): grote(re) partijen worden in één keer afgerekend door degene die de post verzendt (bedrijf, instelling, enzovoort).

Kan je post versturen zonder postzegel?

Geen zorg, we bezorgen de post gewoon bij de ontvanger. Staat jouw adres (afzender) op het poststuk? Dan krijg je van ons een kaartje met het verzoek om het tekort aan postzegels te betalen.

Hoe worden postzegels gecontroleerd?

PostNL controleert steekproefsgewijs of enveloppen voldoende gefrankeerd zijn. Komt hierbij aan het licht dat een poststuk onvoldoende postzegels bevat (onderfrankering) dan wordt het uit de sortering gehaald. De envelop krijgt dan een sticker met daarop ‘frankering gecontroleerd’ en een barcode.

Wat gebeurt er met ongefrankeerde post?

Als uw retouradres op de achterkant van de brief staat, sturen we uw post naar u terug. Als uw adres niet staat vermeld, vragen we de bestemmeling om een vergoeding te betalen. Zo kan hij uw post toch ontvangen. Die vergoeding is het verschil tussen het verschuldigde bedrag en het gefrankeerde bedrag.

Hoe werken Decemberzegels?

Hoe werkt dat? De decemberzegel heeft een lagere waarde (0,91 euro) dan een gewone postzegel. Wil je hem na 6 januari nog gebruiken? Dan zul je dus moeten bijplakken tot het actuele postzegeltarief van 2022 (0,96 euro).

Heb je altijd een postzegel nodig?

Je hebt bij een postbus een postzegel nodig! Wanneer je een brief opstuurt naar een postbus, dan moet je er altijd een postzegel op plakken. Ook wanneer je een envelop bij je brief meegestuurd krijgt of je een aangetekende brief verstuurt, moet deze alsnog gefrankeerd worden.

Wat gebeurt er met post met te weinig postzegels?

Binnenlandse post Als er te weinig postzegels zijn geplakt, vragen we de afzender om de portokosten te betalen. Helaas is de afzender niet altijd bekend. Omdat het om belangrijke post kan gaan, bezorgen we het poststuk alsnog. Daarbij hopen we erop dat de ontvanger bereid is om te betalen voor het poststuk.

Hoe streng is PostNL met gewicht?

Pakketten

Afmeting Gewicht Toeslag (in euro)
> 100 x 70 x 58 cm < 10 x 10 x 1 cm > 23 kg tot 31,5 kg 3,18
> 175 x 78 x 58 cm > 31,5 kg 73,17

Hoe ziet postzegelcode eruit?

U koopt een postzegelcode van negen cijfers en letters. Schrijf de code op een envelop of pakket op de plek van een postzegel. Daarna is de post klaar voor de brievenbus. Er zijn postzegelcodes voor kaarten en voor post tot twee kilo binnen Nederland en wereldwijd.

Is portokosten verplicht?

We vroegen PostNL voor een reactie om het eens en voor altijd duidelijk te hebben: het betalen van portokosten is niet verplicht. Het gaat namelijk om een verzoek. Wellicht ontvang je nog een betalingsherinnering, maar ook dan ben je niet verplicht de portokosten te betalen.

Hoe versturen naar antwoordnummer?

Stuurt u een gewone brief naar een antwoordnummer? Dan hoeft u er geen postzegel op te plakken. De ontvanger betaalt dan uw verzending.

Related Posts