Wat dekt Verzekering rechtsbijstand?

Wat dekt Verzekering rechtsbijstand?

Wat is een rechtsbijstandverzekering? Een rechtsbijstandsverzekering vergoedt je juridische kosten, maar biedt je vooral hulp en advies in verschillende conflicten waarin je schade hebt geleden of (onopzettelijk) schade hebt veroorzaakt. De verzekering is dus veel meer dan louter een dekking voor je juridische kosten.

Is rechtsbijstand verplicht bij auto?

Een rechtsbijstandverzekering voor de auto is een aanvullende verzekering. Deze aanvullende verzekering is niet verplicht, maar het kan wel heel handig zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld in een conflict terecht komen over de schuldvraag bij een ongeval.

Wat is rechtsbijstand auto?

De Rechtsbijstand is een waardevolle optie bij de verzekering Auto. Ze zorgt voor een drievoudige bescherming bij een juridisch geschil: als je een slachtoffer bent van een ongeval met je wagen, als je wordt vervolgd wegens een verkeersovertreding en zelfs als je in geschil ligt met jouw garagist.

Is burgerlijke aansprakelijkheid hetzelfde als rechtsbijstand?

Je burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering (B.A.) vergoedt je voor schade die je aan derden toebrengt, terwijl je rechtsbijstandverzekering jouw belangen en rechten verdedigt.

Waarom een aparte rechtsbijstand?

Een onafhankelijke rechtsbijstandverzekering verdedigt jouw rechten in het geval van een conflict en beschermt je ook tegen financiële kosten van lange en dure gerechtelijke procedures.

Is pro Deo advocaat aan te vragen?

Er zijn 2 manierenom juridische bijstand van een pro deo advocaat aan te vragen. U gaat persoonlijk langsnaar een zitting van een Bureau voor Juridische Bijstand(BJB) in uw regio. Let op, de BJB’s hebben beperkte openingsuren.

Wat zijn de inkomensgrenzen voor een pro Deo advocaat?

De inkomensgrenzen (geldig vanaf 1 september 2019) die recht geven op advies van een pro deo advocaat of rechtsbijstand voor bemiddeling zijn; Alleenstaand. volledige kosteloosheid. max. € 1.026,00 netto/maand. gedeeltelijke kosteloosheid. tussen € 1.026,00 en € 1.317,00 netto/maand.

Is pro Deo advocaat betaald?

Een pro deo advocaat wordt (gedeeltelijk) door de overheid betaald. Voor wie onder een bepaalde inkomensgrens blijft is deze dienstverlening dus gedeeltelijk betaalbaar of helemaal gratis. Pro deo bijstand wordt gegeven door advocaten die aangesloten zijn bij de Bureau’s voor Juridische Bijstand. Lees meer over de aanvraagprocedure.

Related Posts