Wat moet je doen als er een klein stukje tand afbreekt?

Wat moet je doen als er een klein stukje tand afbreekt?

Ga zo snel mogelijk naar de tandarts. Deze zal proberen om het stukje tand weer vast te plakken. Helaas lukt dit niet altijd, waarbij de tandarts dan zal kiezen voor een vulling. Van buitenaf is niet meer te zien dat de voortand was afgebroken.

Kan een afgebroken tand kwaad?

Wanneer er een stukje van een tand of kies is afgebroken, is het raadzaam om contact op te nemen. Een afgebroken stukje kan zorgen voor scherpe punten aan het gedeelte wat nog in de mond zit. Dit kan uw tong of tandvlees lelijk beschadigen. Het gedeelte van de tand wat nog in de mond zit kan gevoelig worden.

Wat te doen als er een stuk tand is afgebroken?

Wanneer er een stuk(je) van een tand is afgebroken, moet je dit afgebroken stuk tand bewaren en zo snel mogelijk naar de tandarts gaan om verdere problemen te voorkomen. Mogelijk kan de tandarts het stuk weer aan de tand vastplakken. Lukt dit niet dan zal de tandarts de tand met (composiet)vulling opvullen.

Hoe kan het dat mijn tanden afbreken?

Door tandbederf, een ongeluk of het eten van hard eten kan er een stuk van uw tand of kies afbreken. Half afgebroken tanden zijn pijnlijk en wanneer er een scherpe rand ontstaat, kan dit uw tong of tandvlees beschadigen.

Kan tandarts Wortelrest verwijderen?

Tijdens het behandelen van een tand of kies door uw tandarts is er een wortelrest in uw kaakbot achtergebleven. De MKA-chirurg zal deze wortelrest verwijderen onder plaatselijke verdoving.

Kan een afgebroken tand hersteld worden?

Er zijn verschillende manieren om een gebroken tand of kies te repareren. Van vastplakken (bonding) tot facings of kronen. Uw tandarts is het beste in staat om uit te vinden wat de beste manier is om uw gebroken tand of kies te behandelen en te repareren. Uw glimlach wordt dan in zijn oorspronkelijke glorie hersteld.

Hoeveel kost het om een stukje tand aanzetten?

Wat kost een implantaat?

Code Behandeling Kosten
J20 Plaatsen eerste implantaat, per kaak € 240,73
J23* Plaatsen eerste Healing Abutment (wondheler) € 240,73
J26 Moeizaam verwijderen implantaat € 173,83
J27 Vervangen implantaat € 240,73

Kan afgebroken tand hersteld worden?

Herstelling van een gebroken tand Afhankelijk van de positie van de afgebroken tand kunnen we de tand op meerdere manieren herstellen. Indien het vooraan de mond is, en het esthetische aspect dus erg belangrijk is, kan er gekozen worden voor een kroon of een facet. Achteraan de mond kan een vulling al voldoende zijn.

Waarom wortelresten verwijderen?

De niet verwijderde wortelresten van een tand of kies vormen een gezondheidsrisico. Ze veroorzaken niet alleen infecties in je mond, maar hebben ook invloed op de rest van je gezondheid.

Wat is een Wortelresorptie?

Externe cervicale wortelresorptie begint aan het worteloppervlak ten gevolge van clastische activiteit in het cervicale gebied, heeft een progressief karakter en de pulpa raakt bij dit proces pas in een laat stadium betrokken. De etiologie en pathogenese van externe cervicale resorptie zijn niet precies bekend.

Related Posts