Hoe weet je of je ouderdomssuiker hebt?

Hoe weet je of je ouderdomssuiker hebt?

Wat merk je ervan? Op de korte termijn merken mensen met diabetes dat ze veel moeten plassen. Diabetes mellitus betekent letterlijk ‘honingzoete doorstroom’. Het lichaam voert de suiker af via de urine, die daardoor zoet is en dat onttrekt veel water aan het lichaam.

Wat zijn de symptomen van diabetes?

Wat zijn de symptomen van diabetes? 1 Veel dorst hebben. 2 Vaak moeten plassen. 3 Een droge mond hebben. 4 Heel moe voelen. 5 Last hebben van oogontsteking of wazig zien. 6 Afvallen. 7 Last hebben van (urineweg)infecties.

Wat is ouderdoms-diabetes?

Ouderdoms-diabetes is een vorm van suikerziekte, die voorkomt bij mensen die ouder zijn dan 40 à 45 jaar. Volgens schattingen lijdt 2 tot 5 procent van alle mensen aan deze ziekte. Bij ouderen boven de 65 jaar komt zelfs 7 procent diabetes voor. De laatste jaren ziet men echter een toename van deze vorm van diabetes bij jongere mensen.

Hoe herken je diabetes?

Heb je veel dorst? Of vaak een droge mond? Dit kunnen aanwijzingen zijn dat je diabetes hebt. Diabetes wordt niet altijd meteen ontdekt. Want de symptomen van diabetes zijn dingen waar we allemaal wel eens last van hebben. Vroegtijdige herkenning is belangrijk. Als je meerdere symptomen herkent, neem dan contact op met je huisarts.

Wat is ouderdomsdiabetes type 2?

Ouderdomsdiabetes, ook wel diabetes type 2 genoemd, is een ziekte waarbij het insuline gehalte in het bloed normaal kan zijn, maar waarbij de lichaamscellen niet voldoende reageren op het aanwezige insuline. De wetenschappelijke naam is ‘Niet-Insuline Afhankelijke Diabetes Mellitus’ of Non Insulin Dependent Diabetes Mellitus.

Hierdoor hebben mensen met onbehandelde suikerziekte ook veel dorst. Omdat de cellen geen glucose krijgen voel je je moe, en wil het lichaam veel eten. Omdat je veel suiker verliest via de urine kan het zijn dat je afvalt. Op de lange termijn geeft suikerziekte veel verschillende klachten.

Is glucose belangrijk bij jeugddiabeten?

Bij jeugddiabeten werkt de insulineproductie niet en bij mensen met ouderdomssuiker reageert het lichaam niet meer op de insuline. Daardoor stijgt de bloedsuikerspiegel. Glucose is belangrijk voor ons lichaam omdat het de brandstof voor onze spieren en organen is.

Related Posts