Waarom op rug bevallen?

Waarom op rug bevallen?

Waarom zou je eigenlijk in een andere houding bevallen dan op je rug? Daar zijn een aantal redenen voor: Het persen is minder pijnlijk en gaat makkelijker. Het persen duurt minder lang.

Wat zijn de nadelen van een ruggenprik?

De nadelen van de ruggenprik zijn:

  • uw onderlichaam is nagenoeg gevoelloos.
  • bij het plaatsen van de ruggenprik kan er een daling van de bloeddruk plaatsvinden.
  • als u gedurende een langere tijd een ruggenprik heeft, kan er koorts optreden.

Waarom wel of niet ruggenprik?

Nadelen van de ruggenprik Er is uitgebreide bewaking nodig van jou en je kind. Je bent aan bed gekluisterd terwijl je aan veel apparaten verbonden ligt. Rondlopen is dus ook geen optie. Niet elk ziekenhuis biedt de epidurale ruggenprik als mogelijkheid tot pijnbestrijding tijdens de bevalling.

Kun je verlamd raken van een ruggenprik?

Op de plaats waar wordt geprikt, is geen ruggenmerg meer aanwezig. Er passeren nog wel zenuwbundels, maar slechts weinig zodat er relatief veel ruimte is voor de speciale naald. Een verlamming door een ruggenprik is dan ook bijna onmogelijk.

Hoe vaak gaat een ruggenprik fout?

Zenuwschade komt heel zelden voor na een ruggenprik. Meestal is er een goed herstel binnen enkele weken. Blijvende letsel zijn zeldzamer. Het gebied van je lichaam dat hierdoor schade lijdt, kan klein zijn of groot wanneer er meerdere zenuwgebieden bij betrokken zijn.

Welke houding bij weeën?

Wissel van houding

  • Staand, leunend op het bed of je partner.
  • Op je knieën (op een kussen of deken), hangend op handen en knieën een skippybal/stoel/bed.
  • Zijligging in bed, met name voor het laatste stukje van de ontsluiting is dit vaak prettig.
  • Zittend op een stoel of skippybal.

Waarom geen ruggenprik in Nederland?

De complicaties ,(zie effecten van de ruggenprik) het op voorhand al medisch maken van een gezonde bevalling en de sterk verhoogde kosten, zorgen ervoor dat we in Nederland terughoudend zijn ten opzichte van het geven van een ruggenprik zonder medische indicatie.

Hoe Bevallingsbal gebruiken?

De bevallingsbal kan je gebruiken tijdens je gehele bevalling. Hij is voornamelijk geschikt om je weeën mee op te vangen, maar als je erop wilt persen kan dit ook. Je partner kan de bal tussen zijn benen klemmen, zodat hij niet wegrolt. Ga er op zitten en kantel je bekken iets naar voren.

Gerelateerde berichten