Waar komt het woord lommerd vandaan?

Waar komt het woord lommerd vandaan?

Een lommerd (verbastering van lombard), officieel bank van lening, ook (houder van een) pandhuis, is een kredietinstelling, waar leningen kunnen afgesloten worden tegen een onderpand van roerende goederen zoals juwelen, zilverwerk, kunst- en siervoorwerpen, boeken en andere voorwerpen van waarde.

Wat doet een pandjesbaas?

Huisjesmelkers die woningen verhuren in achterstandswijken aan arme minderheden, worden ook wel “ghetto landlords” genoemd. Ook kunnen huisjesmelkers winkelcentrums beheren. Huisjesmelkers hopen dat de overheid hun panden opkoopt of in beslag neemt.

Wat betekent een lommerd?

lommerd – Zelfstandignaamwoord 1. een kredietinstelling waar leningen afgesloten kunnen worden tegen een onderpand van roerende goederen, waarbij die goederen bij niet terugbetalen door de lommerd worden verkocht.

Wat is verpanden?

verpanden – Werkwoord 1. (ov) als basis voor een lening uit handen geven ♢ Zij moest er haar stradivarius voor verpanden. 2. (ov) sterk gehecht zijn aan ♢ Hij heeft aan Amsterdam zijn hart verpand.

Wat is Lombardkrediet?

Een Lombard krediet is een lening op afbetaling die u kunt afsluiten door uw effectenportefeuille in pand te geven bij de kredietverstrekker van de lening. Het is dus een kredietvorm die u toelaat om een financiële hefboom te creëren (u kunt lenen op uw effectenportefeuille en deze blijven aanhouden).

Wat doet een huisjesmelker?

m. (-s), iemand die huizen, m.n. armelijke woningen, te duur verhuurt en van de opbrengst leeft; (ook) ophaler van de huishuur.

Wat te doen tegen huisjesmelkers?

Welke stappen kan ik ondernemen tegen een huisjesmelker? Bij problemen met een huisjesmelker kan een huurder de Huurcommissie inschakelen, een klacht indienen bij de desbetreffende gemeente of in het ergste geval naar de rechter stappen.

Wat betekent verpand aan?

Wat houdt verpanden in?

Wat is belenen?

belenen – Werkwoord 1. (ov) als onderpand voor een lening gebruiken ♢ Dit stuk antiek kan in een pandjeshuis beleend worden. 2. (ov) (geschiedenis) in het leenstelsel (het feodale stelsel) werd door de leenheer iemand met een leen begiftigd ♢ 17 februari 1404: Notit…

Related Posts