Inhoudsopgave
Wat is verschil tussen kerkhof en begraafplaats?
Een begraafplaats wordt ook wel een kerkhof genoemd, omdat een begraafplaats in de christelijke traditie veelal werd aangelegd in de hof (= tuin of erf) van de kerk.
Waarom begraafplaats?
Voor de een is een begraafplaats een “no go area”, andere mensen vinden er troost of rust en weer andere mensen doen er energie op. Kortom, voor iedereen heeft de begraafplaats weer een andere functie. Soms komt het een beetje vreemd op mensen over als je zegt dat een begraafplaats je energie geeft.
Wat is een ander woord voor begraafplaats?
dodenakker, dodenstad, godsakker, grafakker, kerkhof, necropolis. als synoniem van een ander trefwoord: kerkhof (zn) : begraafplaats, dodenakker, gewijde grond, godsakker, rustplaats.
Is begraafplaats openbare ruimte?
Er wordt weinig gekeken naar de collectieve betekenis van een begraafplaats. Maar het is onderdeel van de openbare ruimte, maakt deel uit van de groenvoorziening.
Waarin worden begraafplaatsen onderscheiden?
In Nederland is alles over begraafplaatsen en crematoria geregeld in de Wet op de lijkbezorging. In deze wet worden twee soorten begraafplaatsen genoemd: gemeentelijke en bijzondere begraafplaatsen. Ook maakt de wet verschil in de mogelijkheden voor de graven van deze begraafplaatsen.
Waarom islamitische begraafplaats?
De eeuwige grafrust is een belangrijke islamitische waarde en het graf behoort toe aan degene die er ligt. Op belangrijke islamitische dagen, zoals de Ramadan, komt de familie er samen om de dode(n) te herdenken. Vandaar ook dat moslims uit respect de dode zo nu en dan een bezoek brengen.
Wat is een ander woord voor lachen?
lachen (ww): brullen, bulken, giechelen, gieren, ginnegappen, glimlachen, grinniken, proesten, schateren, schaterlachen.
Waarin worden begraafplaatsen volgens de wet op lijkbezorging onderscheiden?
Wie is eigenaar van begraafplaats?
Soorten begraafplaatsen Bij gemeentelijke begraafplaatsen is de gemeente de eigenaar van de begraafplaats. De regels die voor de begraafplaats gelden, legt de gemeente vast in een verordening.