Waarom op reis naar Vietnam?

Waarom op reis naar Vietnam?

Het land kent een indrukwekkende geschiedenis en tijdens je reis kom je langs veel historische plekken; van de Chinese dynastie, de Franse overheersing en de Japanse troepen in de Tweede Wereldoorlog tot de strijd om de onafhankelijkheid van Ho Chi Minh en de reactie van de Verenigde Staten.

Wat is de beste tijd om naar China te gaan?

In het kort komt het erop neer dat het voor- en najaar de beste reismaanden voor China zijn. De temperatuur is in deze tijd aangenaam, maar vergeet voor de koudere avonden een warme fleecetrui niet, en de paraplu heeft u ook dan vast wel een keer nodig.

Kan ik in november naar Vietnam?

Zuid-Vietnam is van november tot april over het algemeen droog en heet, en tussen mei en oktober warm en nat met de meeste regenval van juni tot en met augustus. Het is mogelijk om gedurende het hele jaar naar Vietnam te reizen, maar de beste tijd om naar Vietnam te reizen is tussen november en april.

Wat moet je zien als je naar Vietnam gaat?

Vietnam, officieel de Socialistische republiek van Vietnam, is het meest oostelijk gelegen land in de Indochina Peninsula. Met ongeveer 95 miljoen inwoners is Vietnam het vijftiende meest dichtbevolkte land ter wereld en de nummer drie in Zuidoost-Azië.

Wat nodig voor reis naar Vietnam?

Coronavirus

  • U heeft een visum nodig om Vietnam in te mogen reizen.
  • U moet in het bezit zijn van een negatief PCR-testresultaat, dat niet ouder dan 72 uur voor vertrek is afgenomen, of u moet in het bezit zijn van een gecertificeerd negatief antigeensneltestresultaat, dat niet ouder is dan 24 uur voor vertrek.

What is the country of Vietnam?

Vietnam ( Vietnamese: Việt Nam, [vîət nāːm] ( listen) ), officially the Socialist Republic of Vietnam, is a country in Southeast Asia. Located at the eastern edge of mainland Southeast Asia, it covers 311,699 square kilometres. With a population of over 96 million, it is the world’s fifteenth-most populous country.

Where does the word Việt come from?

The word Việt originated as a shortened form of Bách Việt (Chinese: 百越; pinyin: Bǎiyuè), a group of people then living in southern China and Vietnam. The form “Vietnam” (越南) is first recorded in the 16th-century oracular poem Sấm Trạng Trình.

What are the key facts of Vietnam?

Vietnam is located on the eastern Indochinese Peninsula between the latitudes 8° and 24°N, and the longitudes 102° and 110°E. It covers a total area of approximately 331,212 km2 (127,882 sq mi). The combined length of the country’s land boundaries is 4,639 km (2,883 mi), and its coastline is 3,444 km (2,140 mi) long.

What is the history of Vietnam?

Archaeological excavations indicate that Vietnam was inhabited as early as the Paleolithic age. The ancient Vietnamese nation was annexed by China in the 2nd century BC, which subsequently made Vietnam a division of China for over a millennium. The first independent monarchy emerged in the 10th century AD,…

Related Posts