Inhoudsopgave
Waar kun je terecht met drugsproblemen?
Waar kan je terecht voor hulp of advies?
- Je kan anoniem beroep doen op De DrugLijn. Deze hulplijn biedt advies aan mensen met alcohol- of drugproblemen.
- Je kan ook steeds beroep doen op je huisarts.
- Op zoek naar hulp in je omgeving?
- Tele-Onthaal is 24u/24u bereikbaar om een luisterend oor te bieden op het nummer 106.
Wat doet drugs met je uiterlijk?
Drugsgebruik kan iemand vaak verbergen voor vrienden, ouders of collega’s. Maar op een gegeven moment wordt het zichtbaar aan de huid. Dit varieert van rare plekjes op de lippen tot open wonden. Ook vlekken in gezicht door drugs en vroegtijdige veroudering ontsieren na een tijdje het uiterlijk van een drugsverslaafde.
Hoe stoppen met snuiven?
Stop radicaal, dat geeft het meeste kans op succes. Verander je eet- en drinkgewoonten. Drink veel water, eet veel vers fruit. Pas op voor alcohol.
Waar kunnen mensen met een verslaving terecht?
Huisarts: ook met vragen of problemen rond alcohol en andere drugs kan je bij je huisarts terecht. Sommige mensen vinden dit moeilijk omdat de huisarts hen goed kent. Maar dat kan ook net een voordeel zijn. Bovendien heeft een huisarts medisch beroepsgeheim.
Wat als ik met een verslaving kamp welke instanties kunnen me helpen of informatie geven?
Druglijn. Op De Druglijn kunt u terecht met vragen of problemen rond alcohol, medicatie, of drugs, volledig anoniem en vertrouwelijk. Ook vragen en problemen over onderwerpen als gokken, roken of andere verslavingen kunnen aan bod komen.
Welke medicijnen bij afkicken drugs?
Nee, er zijn geen medicijnen die je van een verslaving af kunnen helpen. Voor alcohol- en heroïneverslaving zijn er wel medicijnen die een hulpmiddel kunnen zijn. Stoppen blijft moeilijk, maar de medicijnen kunnen bijvoorbeeld de drug vervangen, zodat er afgebouwd kan worden.
Waar kan ik hulp krijgen bij verslaving?
Hulp bij verslaving heeft veel verschillende vormen….Dit zijn een aantal voorbeelden waar iemand zelfhulp via het internet kan krijgen:
- jellinek.nl.
- tactus.nl.
- novadic-kentron.nl.
- brijder.nl.
- minderdrinken.nl.
- cannabisdebaas.nl.
- cannabisenik.nl.
- ask-terwille.nl.
Waar kunnen verslaafden terecht?
Hoe lang na het gebruik kun je drugs terugvinden in urine en in bloed?
De meeste drugs verdwijnen binnen de 48 uur uit het bloed. Onderzoek van urine reikt verder: drie tot zes dagen voor lsd, mdma en morfine en tot wel 30 dagen voor wiet. Haartests zijn de meest accurate, zoals je hieronder ziet. Tot drie maanden lang verraadt je haar of je al dan niet hebt gebruikt.
Wat moet je doen als je kind drugs gebruikt?
Laat je ondersteunen door een instelling voor verslavingszorg of vraag advies bij de Drugs Infolijn. Ook als ze ouder zijn hebben kinderen behoefte aan grenzen. Als je niet kunt voorkomen dat ze gebruiken, maak dan afspraken over het gebruik. Bijvoorbeeld: geen alcohol en drugs buiten het weekend.
Wat zijn Zuchtremmers?
Zuchtremmers of antitrekmiddelen Deze middelen verminderen de behoefte aan alcohol. Het kan dus drinkgedrag beïnvloeden en terugval voorkomen. Beide middelen moeten op regelmatige basis worden ingenomen. Tenslotte is er sinds 2013 ook het medicijn nalmefene op de markt.
Wie kunnen er helpen als je verslaafd bent?
De verslavingsklinieken staan jou als familielid of partner, of collega/vriend ook graag te woord. Bekijk het aanbod op onze website. Vele klinieken hebben mogelijkheden om vragen te stellen. Hier kun je terecht voor al je vragen in de omgang met de verslaafde.
Hoe lang duurt herstel verslaving?
Moeilijk te voorspellen, want iedereen reageert anders. De lichamelijke ontwenning is meestal na 2-3 weken voorbij (ook van alcohol of drugs waar je lichamelijk afhankelijk van wordt). De geestelijke ontwenning duurt echter veel langer en verloopt meestal ‘in golven’.
Hoe werkt een ontwenningskliniek?
Ontwenningsklinieken maken meestal onderdeel uit van instellingen voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Verblijf in een ontwenningskliniek kan vergeleken worden met een retraite in een klooster: alle banden met de eigen, vertrouwde omgeving worden voor langere tijd verbroken.