Wie heeft wereldrecord polsstokhoogspringen?

Wie heeft wereldrecord polsstokhoogspringen?

‘Mondo’ Duplantis nam begin februari 2020 in het Poolse Torún het wereldrecord over van de Fransman Renaud Lavillenie, die in 2014 tot een hoogte van 6,16 meter was gekomen. De zoon van een Amerikaanse vader en een Zweedse moeder ging daar een centimeter overheen en was een week later in Glasgow zelfs goed voor 6,18.

Hoe hoog sprong Bubka?

Hij is de eerste polsstokhoogspringer die 6,10 m sprong. In totaal verbeterde hij 35 maal het wereldrecord (17 x outdoor en 18 x indoor). Zijn persoonlijk record (outdoor) van 6,14, is gesprongen op 31 juli 1994 in Sestriere, Italië.

Wat is wereldrecord hoogspringen?

Het wereldrecord hoogspringen voor mannen is 2.45m en het staat op de naam van Javier Sotomayor. Het wereldrecord hoogspringen voor vrouwen is 2.09m en het staat op de naam van Stefka Kostadinova. Javier Sotomayor (Cuba), de huidige wereldrecordhouder met 2.45m, is 1.93m lang.

Hoe hoog is een polsstok?

Beginners raden wij aan te beginnen met een lengte tussen de 3.70 tot 4.00 meter. Voor de wat ervaren mannelijke springers valt een stok met een lengte van 4.60 meter aan te raden. Voor vrouwen zijn polsstokken met een lengte van tussen de 4.30 en 4.60 meter juist zeer geschikt.

Hoe lang polsstok?

Meestal zijn deze stokken rond de 4 meter lang, rond en zit er onderaan een klos in de vorm van een dwarshout die voorkomt dat de stok te diep in de bagger zakt en zal breken bij gebruik.

Welk wereldrecord bij de mannen houdt al 30 jaar stand?

Het wereldrecord verspringen bij de mannen staat op 8,95 m en werd gevestigd door Mike Powell tijdens de wereldkampioenschappen atletiek in Tokio op 30 augustus 1991. Daarvóór stond het wereldrecord sedert 18 oktober 1968 op naam van de Amerikaan Bob Beamon die tijdens de Olympische Spelen van Mexico 8,90 m ver sprong.

Wat weegt een polsstok?

De volgende gewichten worden gebruikt bij de mannen: een kogel weegt 7,26 kg (net zo zwaar als een stoeptegel), een discus weegt 2 kg (ongeveer 2 pakken suiker) en een speer 800 gram.

Wie verbeterde 35 keer het wereldrecord polsstokhoogspringen?

Records van Serhij Boebka Boebka kwam een groot deel van zijn sportloopbaan uit voor de Sovjet Unie en na het uiteenvallen van deze unie voor zijn land Oekraïne. Hij verbeterde maar liefst 35 keer het wereldrecord indoor en outdoor. Hij overbrugde met zijn records zo een afstand van 30 centimeter.

Wat is fierljeppen?

fierljeppen – Werkwoord 1. (inerg) overbruggen van een zo groot mogelijke afstand met behulp van een polsstok ♢ Al fierljeppend staken de Friezen vroeger de talrijke grachten over.

Hoe hoog Heeft iemand ooit gesprongen?

De wereldrecords hoogspringen staan op naam van de Cubaan Javier Sotomayor 2,45 m (in 1993) bij de mannen en de Bulgaarse Stefka Kostadinova 2,09 m (in 1987) bij de vrouwen. De hoogste sprong in de zevenkamp bij vrouwen staat op naam van de Belgische atlete Nafissatou Thiam met 2,02 m in Talence (2019).

Related Posts