Hoe lang studeren om gynaecoloog te worden?

Hoe lang studeren om gynaecoloog te worden?

Oom Gynaecoloog te worden moet je eerst de WO opleiding Geneeskunde hebben afgerond. Deze opleiding duurt zes jaar. Vervolgens moet je als Arts in Opleiding tot Specialist (AIOS) op de afdeling Gynaecologie van een academisch ziekenhuis doorstuderen tot Gynaecoloog. Dit duurt nog eens zes jaar.

Welke opleiding heb je nodig voor gynaecoloog?

Toelatingseisen Verloskunde

  • Havo. Profiel Economie & Maatschappij (Biologie + Scheikunde vereist) Profiel Cultuur & Maatschappij (Biologie + Scheikunde + Wiskunde A of B vereist)
  • Vwo. Profiel Economie & Maatschappij (Biologie + Scheikunde vereist)
  • Mbo en andere. Mbo-4 diploma.

Welke dokter verdient het meest?

Neurochirurgie blijft de best betaalde medische specialiteit ter wereld. In de Verenigde Staten verdient een neurochirurg vanaf juni 430,000 tussen $ 746,000 en $ 2021.

Wat is het inkomen van een gynaecoloog?

Hoeveel verdient een gynaecoloog? Het inkomen en salaris van een gynaecoloog ligt behoorlijk hoog. Een gynaecoloog in loondienst zal een jaarsalaris van tussen de 70.000 en 130.000 euro bruto hebben. Een gynaecoloog als zelfstandige een inkomsten van pakweg tussen de 150.000,- en 250.000,- euro per jaar hebben.

Hoe word je een gynaecoloog?

Hoe word je een Gynaecoloog? Oom Gynaecoloog te worden moet je eerst de WO opleiding Geneeskunde hebben afgerond. Deze opleiding duurt zes jaar. Vervolgens moet je als Arts in Opleiding tot Specialist (AIOS) op de afdeling Gynaecologie van een academisch ziekenhuis doorstuderen tot Gynaecoloog.

Wat is de opleiding van de gynaecoloog?

In totaal duurt de opleiding van de Gynaecoloog dus twaalf jaar. Een Gynaecoloog moet een geldige BIG registratie hebben, wat recht geeft op een erkende en beschermde titel. Een Gynaecoloog moet regelmatig na- en bijscholing (scursussen) volgen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de gynaecologie.

Related Posts