Wat voor vakken heb je nodig voor Elektrotechniek?

Wat voor vakken heb je nodig voor Elektrotechniek?

Welke vakken krijg je tijdens je studie Elektrotechniek? Natuurlijk zijn elektrotechniek en wiskunde de basisvakken binnen de opleiding. Daarnaast krijg je vakken als natuurkunde, analoge techniek, aandrijftechniek, systeemkunde en regeltechniek.

Wat is de salaris van een elektro?

Een Elektrotechnicus in Nederland verdient gemiddeld € 3.260 bruto per maand. Salarissen variëren van € 2.775 (laag) tot € 3.750 (hoog). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.

Waarom kiezen voor Elektrotechniek?

Het is mooi om te doen, systemen ontwikkelen én installeren. Of neem bijvoorbeeld het trekken en aansluiten van datakabels in kantoren maar ook het aanleggen of onderhouden van complete bedrijfsinstallaties in de industrie. Een baan in elektro is uitdagend en dynamisch. Je komt ook op de mooiste projecten.

Wat is leuk aan Installatietechniek?

Wat maakt de installatietechniek leuk? Juist omdat de installatietechniek zo veelzijdig is zijn er heel veel dingen om van te houden. Installatiemonteur is een gevarieerd beroep waarbij je steeds weer op een ander project werkt met vaak een nieuwe locatie.

Wat is een elektrotechnicus?

Als elektrotechnicus bestaan je werkzaamheden onder andere uit de productie en assemblage van apparatuur, verzorgen van reparaties, verlenen van service en ondersteuning, doen van onderzoek en ontwikkelen en doorvoeren van verbeteringen.

Welke vakken krijg je bij hbo werktuigbouwkunde?

Er wordt een stevige werktuigbouwkundige basis gelegd rondom vakken zoals Mechatronica, Fabricagetechniek, Materiaalkunde, Natuurkunde, Thermodynamica, Wiskunde en Technisch tekenen.

Wat is de opleiding elektrotechniek?

De elektricien volgt een technische opleiding op mbo-niveau. De opleiding elektrotechniek sluit hier goed op aan. Er zijn verschillende mbo-opleidingen te volgen. Op mbo-niveau 2 is er de opleiding monteur service- en onderhoud installaties en systemen.

Hoe kan ik elektricien volgen?

Opleidingen tot elektricien. Elektricien kan men worden door het volgen van de opleiding elektrotechniek en elektronica. Tijdens de opleiding worden eerste de basis technieken van de elektronica geleerd, en gaat men geleidelijk steeds dieper in op het vak en zal er ook een richting gekozen moeten worden.

Hoe kan ik aan de slag als elektricien?

Om aan de slag te kunnen als Elektricien moet je een technische opleiding gevolgd hebben. Zo kan je op het VMBO een technische kant kiezen. Daarna kan je een vervolgopleiding volgen. Denk hierbij aan MBO Elektrotechnische installaties of HBO Elektrotechniek.

Wat is een elektricien?

Een elektricien is over het algemeen werkzaam met de grotere elektrotechnische installaties, zoals meterkasten, panelenen machines. Als elektricien heb je regelmatig te maken met opdrachten waarbij er nog geen sprake is van stroom. Het is de elektricien, die er voor zorgt dat de complete elektrotechnische installatie aangebracht wordt.

Related Posts