Inhoudsopgave
Welke subsidies zijn er voor particulieren?
Wij helpen met subsidies, ook voor het inwinnen van advies….Energie besparen in eigen huis
- Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)
- Energielabel eigen huis.
- Hulpmiddelen en tools, o.a. Verbeter je huis.
- Energiesubsidiewijzer (overheid en banken)
Welke energie subsidies zijn er?
Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunnen woningeigenaren subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen, een zonneboiler, een warmtepomp en aansluiting op een warmtenet. Bekijk voor het indienen van uw aanvraag eerst de voorwaarden van de ISDE op rvo.nl.
Welke energiebesparende maatregelen?
energiezuinige deuren, kozijnen en daarmee gelijk te stellen constructieonderdelen in combinatie met hoog rendement beglazing (tenminste HR++) energiezuinig ventilatiesysteem in combinatie met andere energiebesparende maatregelen. warmtepompen. douche-warmteterugwinningssysteem.
Wat valt onder duurzaamheidslening?
Met de Duurzaamheidslening kan een particulier bij de gemeente geld lenen uit een speciaal fonds om de eigen woning energiezuinig te maken. Bijvoorbeeld met energiebesparingsmaatregelen, zoals een zuinige verwarmingsinstallatie, gevel-, dak-, vloerisolatie en HR++ glas.
Welke subsidies kan ik aanvragen?
Wellicht heeft u recht op landelijke tegemoetkomingen. Bijvoorbeeld huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderbijslag of kinderopvangtoeslag.
Welke energiebesparende maatregelen hypotheek?
Bij het afsluiten van je hypotheek mag je extra lenen voor energiebesparende maatregelen: tot 6 procent van de waarde van je woning, met een maximum van € 9.000 euro. Voor € 9.000 heb je in een gemiddelde eengezinswoning bijvoorbeeld 10 zonnepanelen, spouwmuurisolatie en vloerisolatie.
Wat valt onder energiebesparende maatregelen bouwdepot?
Onder energiebesparende voorzieningen vallen: Isolatie van gevel, dak, leiding of vloer; HR++ beglazing (of hoger);
Wat valt er onder EBV?
Meefinancieren Energiebesparende voorzieningen (EBV)
- Je kunt gebruik maken van het Energiebespaarbudget bij het kopen van een huis, het oversluiten van de hypotheek en het verhogen van de hypotheek.
- Bij het afsluiten van de hypotheek bepaal je hoeveel geld je extra wilt lenen om je huis te verduurzamen.
Is een duurzaamheidslening aftrekbaar?
Extra voordeel: rente duurzaamheidslening fiscaal aftrekbaar Naast dat je goedkoper kan lenen, heeft een duurzaamheidslening nog een extra voordeel. Omdat je lening bestemd is voor de kwaliteitsverbetering van je koopwoning, is de rente in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar in box 1. Toch een fijne bijkomstigheid!