Hoe lang kan fiscus teruggaan in de tijd?

Hoe lang kan fiscus teruggaan in de tijd?

De normale onderzoekstermijn om het bedrag van uw inkomsten na te gaan, is 3 jaar. Deze termijn begint te lopen op 1 januari van het jaar van de belastingheffing waarvoor de belasting verschuldigd is. Voorbeeld: Voor het aanslagjaar 2019 (inkomsten 2018), zal deze termijn op 31/12/2021 verstrijken.

Waar blijft mijn belastingteruggave?

We hebben het geld overgemaakt op het rekeningnummer dat in Mijn Belastingdienst staat. Dat kunnen we niet meer terugdraaien. Moet het een ander rekeningnummer zijn? Geef dat dan meteen door in Mijn Belastingdienst.

Hoe vaak controleert de Belastingdienst?

“Vroeger kreeg je meerdere keren in je ondernemersbestaan een controle van de Belastingdienst. Door bezuinigingen is het aantal controles afgezwakt, maar vroeg of laat gebeurt dit een keer. Als je je vroeger inschreef bij de Kamer van Koophandel (KvK), kreeg je binnen een half jaar een inspecteur op bezoek.

Hoe streng is de Belastingdienst?

Als de belastingdienst meer wil weten over jouw administratie kun je een controle krijgen. Maar de kans hierop is klein. De meeste belastingcontroles bestaan uit steekproeven en kunnen dus elke ondernemer overkomen.

Wat gebeurt er als ik mijn belasting niet kan betalen?

Bel de BelastingTelefoon: 0800 – 0543. Wij helpen u graag verder.

Wat te doen als je je belastingen niet kan betalen?

Als u (tijdelijke) financiële moeilijkheden heeft waardoor u de belasting niet tijdig kan betalen, vraag dan zo snel mogelijk na ontvangst van elk aanslagbiljet een afbetalingsplan aan, ook als u al een afbetalingsplan voor een andere belasting heeft lopen.

Welke datum betaald Belastingdienst uit?

De 1e betaling krijgt u ongeveer 6 weken na uw aanvraag. De volgende betalingen krijgt u meestal op de 15e van de maand. Valt de 15e in een weekend of op een feestdag? Dan krijgt u het geld de 1e werkdag daarna.

Related Posts