Waar wordt Merlot gemaakt?

Waar wordt Merlot gemaakt?

Merlot is één van de koning der druiven in Bordeaux maar wordt verder in Frankrijk ook nog met succes in de Languedoc verbouwd. Verder is hij geliefd in Californië, Italië, Oost-Europa, Chili en zelfs tot in Australië, Nieuw Zeeland en Zuid-Afrika.

Waar groeit de Merlot druif?

Frankrijk. Bordeaux is van oudsher de thuishaven van merlot. De belangrijste productiezone voor topwijnen met als hoofdbestandsdeel Merlot worden op de rechteroever van de Gironde en de Dordogne gemaakt (ten noorden en oosten van deze rivieren). De belangrijkste appellations zijn AC Saint Emilion en AC Pomerol.

Is Merlot wijn altijd rood?

Wat is de smaak van Merlot wijn? Merlot is een van de meest bekendste en populairste rode druivensoorten ter wereld. De Merlot wijn is dan ook een van de populairste wijnen ter wereld. De naam komt van het woord merle, wat Frans is voor merel.

Wat is de lekkerste Merlot?

Top 10 Merlot

# Rode Merlot wijn Prijs
1 Château Penin, Grande Sélection 2015 € 11,95
2 Ridgeback Merlot 2016 € 17,95
3 Phebus Reserva Merlot Mendoza 2017 € 10,50
4 Boplaas Merlot 2018 € 10,25

Is Merlot een soepele wijn?

De Merlot is een zachte, soepele rode wijn met redelijk neutrale tannines en zuren. De smaak van deze rode wijn is voornamelijk te herkennen aan kersen, bessen en pruimen.

Welke kleur heeft Merlot?

Over het algemeen is de Merlot druif helderrood van kleur met de fris-fruitige tot zelfs pittige smaak van rode bessen, frambozen en bramen met hints van chocolade en vanille. In warmere gebieden of landen, zoals Australië en Chili, kleurt de druif naar robijnrood en heeft een zeer fruitige kersensmaak.

Wat voor kleur is Merlot?

Verf Merlot is een rijke en verfijnde roodtint. Deze diepe kleur vormt een opvallende en interessante achtergrond voor je interieur. De roodtint in behang Himitsu Nightfall vormde de inspiratie voor deze kleur. Hij kan zowel in moderne als in traditionele huizen worden toegepast.

Wat is een goede Merlot?

Related Posts