Waarom geen maatschappelijke stage?

Waarom geen maatschappelijke stage?

De allergrootste kostenpost is echter dat scholieren de tijd die zij besteden aan maatschappelijke taken niet kunnen steken in het studeren. Soms lijkt het er op dat men het belangrijk vindt dat scholieren op school zitten, maar dat het niet belangrijk is wat ze op school doen.

Is een maatschappelijke stage verplicht?

De maatschappelijke stage is sinds schooljaar 2014-2015 niet meer verplicht. Scholen mogen dan zelf bepalen of zij hun leerlingen een maatschappelijke stage laten volgen. Wanneer de school besluit dit te doen, ben je als scholier echter wel verplicht mee te doen.

Waar moet een maatschappelijke stage aan voldoen?

Zo kan het bijvoorbeeld dat je een maatschappelijke stage van minimaal 30 uur moet lopen….Je moet dan wel aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Je ouders moeten toestemming geven;
  • Als je op zondag werkt, heb je de zaterdag daarvoor vrij;
  • Je bent tenminste 5 zondagen vrij in een periode van 16 aaneengesloten weken.

Wat is het doel van een maatschappelijke stage?

samengevat zijn de doelen voor een maatschappelijke stage: – jongeren kennis laten maken met de maatschappij. – jongeren een bijdrage aan de maatschappij laten leveren. – De maatschappelijke betrokkenheid van jongeren bij de maatschappij vergroten. – jongere contact laten leggen met nieuwe groepen.

Wat valt onder maatschappelijk stage?

Een maatschappelijke stage is een activiteit voor middelbare scholieren, waarbij je buiten de school vrijwilligerswerk doet en daarmee een bijdrage levert aan de samenleving. Voorbeelden van maatschappelijke stages zijn: Helpen op een kinderboerderij. (voetbal)training geven aan kinderen.

Waar kan ik een maatschappelijke stage lopen?

Waar mag ik stage lopen? Een maatschappelijke stage duurt minimaal 30 uur. Je mag bijvoorbeeld stage lopen bij een vrijwilligersorganisatie, een non-profit organisatie of een verzorgingstehuis. Je mag zelf een stageplek uitkiezen en je school bepaalt of deze geschikt is.

Wat voor maatschappelijke stages zijn er?

Voorbeelden van maatschappelijke stages zijn:

  • Helpen op een kinderboerderij.
  • (voetbal)training geven aan kinderen.
  • Organiseren van een verwenmiddag voor ouderen.
  • Ouderen leren omgaan met de computer of andere apparatuur.
  • Voorlezen tijdens naschoolse opvang.
  • Opzetten van een website voor een vrijwilligersorganisatie.

Wat kun je doen als maatschappelijke stage?

Hoe lang duurt een maatschappelijke stage?

De maatschappelijke stage duurt minstens 30 uur. Scholen mogen zelf kiezen hoe lang de maatschappelijke stage duurt: veel scholen hebben een maatschappelijke stage van 60 uur. Je kind mag deze uren verdelen over zijn hele schoolloopbaan.

Waar kun je snuffelstage lopen?

Kijk dan eens of je een snuffelstage kunt lopen bij bijvoorbeeld een reisbureau, touroperator of vakantiepark.

Related Posts