Wat is het waterverbruik per product?

Wat is het waterverbruik per product?

Waterverbruik per product. Van de watervoetafdruk van landbouwproducten komt 46% voor rekening van dierlijke producten, 17% voor oliegewassen, 12% genotmiddelen (koffie, thee, cacao), 8% granen en bier, 5% fruit, wijn en noten en 6% overige voedingsmiddelen.

Hoe lager is het waterverbruik per huishouden?

Dat hangt af van het aantal personen. Hoe meer mensen in een huis wonen, hoe lager het waterverbruik per persoon. Totaal verbruik per huishouden. Totaal verbruik per persoon. 1-persoons huishouden. 52.000 liter. 52.000 liter. 2-persoons huishouden. 99.000 liter.

Wat is het waterverbruik in Nederland?

Waterverbruik in Nederland. De Nederlander gebruikt ongeveer 1,5 miljoen liter per jaar, dat is ruim 4.000 liter per dag. Maar liefst 85% (3.450 liter) van de wereldwijde watervoetafdruk komt door de landbouw. Slechts 5% is te wijten aan huishoudelijk waterverbruik (zoals wasmachine, douchen, tuin).

Wat is het watergebruik in de tuin?

Watergebruik. We verbruiken niet alleen water met het douchen, het afwassen en het besproeien van de tuin. Van al het water dat de Nederlander gebruikt is 85% nodig voor ons eten en drinken. Gemiddeld is dat 3.450 liter per dag.

Hoeveel liter water verbruiken we per dag?

Dagelijks verbruikt iedereen gemiddeld 114 liter water per dag. Daarvan is: 100 liter leidingwater. 11,9 liter regenwater. 1,7 liter grondwater. 0,4 liter flessenwater. 61 liter of 54 % daarvan verbruiken we in de douche, op het toilet en met de wasmachine. Verbruikspost. Verbruik in liter.

Wat is het gemiddelde waterverbruik van een wasmachine?

Het gemiddelde waterverbruik van elke verbruikspost? – Een wasmachine: 45 tot 110 liter afhankelijk van de leeftijd van de wasmachine – Een lopende kraan: tot 13 liter per minuut – Een lekkende kraan: 4 liter/uur – De afwasmachine: 12 liter – Afwassen met de hand: tot 45 liter

Related Posts