Wat is de extensie van een bestand?

Wat is de extensie van een bestand?

De extensie geeft weer om wat voor soort document het gaat. Een Word-bestand is bijvoorbeeld te herkennen aan ‘doc’ of ‘docx’, een foto aan ‘jpg’. De bestandsextensie staat achter de bestandsnaam en wordt door middel van een punt gescheiden van de rest (bijvoorbeeld: woordenboek. docx).

Welk soort bestand is een bestand met de extensie AVI?

Audio Video Interleave (AVI) is een multimediacontainer (videobestand) geïntroduceerd door Microsoft in november 1992 als deel van de Video for Windows-technologie. AVI-bestanden bevatten zowel audio- als videodata in een standaardcontainer, die het gelijktijdige afspelen van beide toelaat.

Wat wordt bedoeld met extensie?

Een extensie is een uitbreiding of een aanvulling, deze term kan voor diverse doelstellingen gebruikt worden en er bestaan meerdere soorten extensies. Zo is er de toevoeging aan een bestandsnaam zoals . doc voor Word documenten, de landcode .

Wat is de betekenis van extensie?

extensie – Zelfstandignaamwoord 1. (medisch) het strekken van ledematen, strekking ♢ Het tegenovergestelde van extensie is flexie (“buiging”) 2. (informatica) aanvulling op een computerprogramma 3. (informatica) code in een bestandsnaam (na de punt) om type bestand aan te duiden 4.

Wat is een ander woord voor bestand?

bestand, opslag, voorraad.

Wat is een bestandsextensie?

Bestandsextensie. Een bestandsextensie of kortweg extensie is een toevoeging aan het eind van een bestandsnaam waarmee aangegeven kan worden om wat voor soort bestand het gaat. Een bestandsextensie bestaat uit een of meer letters (vroeger drie) na de laatste punt in de naam.

Hoe maak je een bestandsnaamextensie?

Klik in de Taakbalk op het pictogram van de Verkenner. Klik op het tabblad Beeld. In het gedeelte ‘Weergeven/verbergen’ staat een optie ‘Bestandsnaamextensie’.

Wat is een extensie van een bestand?

De extensie van een bestand zijn de letters die achter de punt komen in de naam. Zo is bij ‘Brief.docx’ het gedeelte ‘.docx’ de extensie. Deze letters geven aan dat het een Word-bestand is. Andere bekende extensies zijn.jpg (afbeeldingen),.pdf (pdf-bestand) en.mp3 (geluid).

Related Posts