Wat wordt verstaan onder installaties?

Wat wordt verstaan onder installaties?

Een installatie in technische zin is een samenhangend en vaak min of meer geavanceerd systeem dat een bepaald doel dient, zoals een centraleverwarmingsinstallatie. Dit soort technische installaties wordt meestal gemaakt door een loodgieter of een installateur.

Welke bedrijfstak is installatietechniek?

Elektrotechniek wordt ook wel Installatietechniek E genoemd, waarbij de E staat voor elektriciteit. Er is ook Installatietechniek W, dit is een andere branche die wij bedienen. Als elektromonteur ben jij de hele dag bezig met elektriciteit. Letterlijk een spannend beroep dus.

Wat valt er onder werktuigbouwkundige installaties?

Onder de Werktuigbouwkundige Installaties vallen verwarmingsinstallaties, sanitaire installaties (riolering, waterinstallaties, sanitair, hemelwaterafvoer), gebouwbeheersystemen, leidingsystemen, mechatronica en werktuigbouwkundige gebouwinstallaties.

Wat is werktuigbouwkundige installaties?

Werktuigkundige installaties heeft te maken met alles waar water en gas bij nodig is in huis en op de bouw. Denk maar aan alle leidingen die door een huis lopen naar het toilet, de badkamer en keuken. Je werkt aan installaties die iedereen dagelijks gebruikt.

Hoeveel verdient installatietechniek?

Een Monteur Installatietechniek in Nederland verdient gemiddeld € 2.880 bruto per maand. Salarissen variëren van € 2.450 (laag) tot € 3.315 (hoog). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.

Wat is een WTB installatie?

Een monteur WTB is een monteur in de werktuigbouwkunde: de technische wetenschap waarin het ontwerpen van dynamische objecten centraal staat. De werktuigbouwkunde bestaat uit verschillende deelgebieden: Energie- en aandrijftechniek.

Welke branche werkt u?

Weet u niet onder welke branche uw bedrijf valt? Op het Ondernemersplein vindt u ook een overzicht van brancheorganisaties aan de hand van beroepen. Op deze link naar CBS kunt u bijv via zoeken op hierarchie vinden onder welke sector uw bedrijf valt.

Related Posts