Hoe werkt Telepeage?

Hoe werkt Telepeage?

De tolbadge is persoonlijk en gekoppeld aan jouw bankrekeningnummer en kentekennummer. De factuur gaat over de voorlopende maand(en) en wordt halverwege de daarop volgende maand automatisch van je bankrekening afgeschreven. Wanneer je geen gebruik maakt van de tolwegen worden er ook geen kosten afgeschreven.

Hoe haal ik de Tolbadge uit de houder?

Gebruik je de tolbadge even niet? Dan raden we aan om deze uit de houder te halen en op te bergen. Hiervoor hoef je alleen de badge in te drukken en uit de houder te trekken. Houd hierbij met je andere hand de houder tegen zodat je deze niet van de voorruit lostrekt.

Hoe kan ik zien of mijn Tolbadge nog werkt?

Levensduur batterij van de tolbadge Wil je zeker weten dat jouw tolbadge goed werkt voordat je op reis gaat? In geselecteerde ANWB winkels kun je de batterij van de tolbadge laten testen en bij testpunten van Mango Mobilités in Frankrijk. Binnen enkele seconden is duidelijk of de tolbadge nog goed werkt.

Hoe werkt BIP and go?

Zodra uw tolbadge frankrijk geactiveerd is en op uw voorruit is geplaatst, kiest u de banen die zijn aangegeven met ’t’. Rijd langzaam door en houdt een afstand van 4 meter aan met het voertuig voor u. Uw badge piept, het licht wordt groen en de slagboom gaat omhoog: u kunt doorrijden!

Hoe werkt BIP en Go?

Het is een kastje dat communiceert met een ontvanger geplaatst op de slagboom van de tolpoort die, zodra de gebruiker geïdentificeerd is, automatisch zal openen. De prijs wordt vervolgens automatisch berekend en aangerekend aan de gebruiker de volgende maand.

Kan je Tolbadge uitlenen?

Ik wil de tolbadge aan iemand uitlenen, mag dat? Dat ligt aan de soort tolbadge. Voor de Frankrijk/Spanje/Portugal tolbadge én de Frankrijk/Spanje/Portugal/Italië tolbadge geldt: Dit kan, mits er gereden wordt in het voertuig waarvan de nummerplaat is geregistreerd bij de serviceprovider.

Hoe BIP en Go activeren?

Hoe kan ik mijn badge activeren?

  1. Klik op « mijn Bip&Go-badge activeren »
  2. Voer de ° van 17 cijfers in die op het etiket van uw badge is vermeld (zie tekening hieronder)
  3. Een bericht ter bevestiging van de activering wordt vervolgens op uw scherm weergegeven.

Hoe werkt Tolkastje Frankrijk?

Met de tolbadge betaal je elektronisch tol op de snelwegen in Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië. De tolbadge bevestig je achter de voorruit en bij de tolpoort gaat de slagboom automatisch omhoog. Zo sta je dus niet meer in die lange rij! De kosten worden achteraf automatisch afgeschreven.

Waar is mijn Tolbadge geldig?

Momenteel kun je kiezen voor twee type tolbadges: een die geldt voor Frankrijk, Spanje en Portugal en de eind 2019 geïntroduceerde Europabadge, geldig voor Frankrijk, Spanje, Portugal + Italië.

Hoe BIP&Go installeren?

Standaard moet de Bip&Go-badge op de voorruit, in de bovenste zone met de zwarte stippels geplaatst worden. Als u moeilijk gedetecteerd wordt (omdat de badge zich boven de detectiezone bevindt), kan de badge Liber-t Bip&Go onder aan de voorruit, in het midden van het dashboard geplaatst worden.

Hoe Area badge bevestigen?

Waar moet de tolbadge worden geplaatst? De tolbadge moet achter de achteruitkijkspiegel geplakt worden in het midden van de ruit. Dus NIET aan de linker- of rechterkant van de ruit en bij voorkeur op een open stuk ruit zonder stickers. Wellicht ten overvloede: de badge moet aan de binnenkant van de ruit geplakt worden.

Welke tolpoort met creditcard?

Met een creditcard (pincode is niet nodig) kan bij alle poortjes worden betaald, behalve die exclusief bestemd zijn voor télépéage (aangegeven met alleen een oranje ’t’). Geaccepteerd worden onder meer de ANWB Mastercard en ANWB Visa Card.

Wat betekent de T bij peage?

Voertuigen die niet vallen onder voertuigcategorie 1 dienen echter wel te letten op de hoogtebeperking van bepaalde “t” poortjes, waar voertuigen hoger dan 2 meter geen gebruik van kunnen maken. Automatische tolpoorten kunnen eenvoudig gepasseerd worden en je kunt tijd besparen.

Waar plaats ik BIP&Go?

Hoeveel péage moet ik betalen?

Wie van België of Nederland naar het zuiden rijdt, moet voor het hele traject al snel rekenen op een péage van 80 tot zelfs 120 euro. Daarnaast verschillen de kosten ook nog eens per klasse van het voertuig waarmee je reist. Er zijn 5 klasses: Klasse 1: Personenauto’s, busjes en campers tot 2 meter hoog.

Related Posts