Hoe kan ik weten waar mijn auto verzekerd is?

Hoe kan ik weten waar mijn auto verzekerd is?

Dat is altijd handig om te weten. Via de site van de RDW kun je niet zien waar je auto is verzekerd. Hiervoor neem je een kijkje op het polisblad van je huidige autoverzekeraar of log je online in. Bovendien kun je ook via je bankafschriften of groene kaart terugzien waar je autoverzekering is ondergebracht.

Hoe kom je erachter waar je verzekerd bent?

Op de site van het Verbond van Verzekeraars staan bijna alle Nederlandse verzekeraars op een rijtje. Lastiger wordt het als de verzekeraar niet meer bestaat. Soms kun je met zoeken op internet nog wel achterhalen welke verzekeraar nu de polis beheert.

Wie is mijn verzekeringsmaatschappij?

Bel dan met de RDW op 0900 0739. Dat kost je € 0,10 cent per minuut. De RDW zal vervolgens vragen naar het kenteken van de auto. Zodoende kunnen zij de verzekeringsmaatschappij achterhalen.

Is auto verzekerd check?

RDW bellen Je kunt eenvoudig opvragen waar de auto verzekerd. Bel met de RDW via 0900 – 9739 (€0,10 per minuut).

Hoe weet je waar iemand verzekerd is?

De aanvraag bij het Verbond van Verzekeraars doe je schriftelijk, per post of digitaal. Zij vertellen je dan bij welke verzekeraar de overledene verzekerd was. Het onderzoek duurt twee tot drie maanden. Vervolgens moet je zelf de verzekeraar benaderen.

Hoe is de verzekerde auto verzekerd?

Check binnen 30 seconden of je auto verzekerd is door deze stappen te doorlopen: Ga naar de site van de RDW. Vul het kenteken van de auto in. Klik op ”Gegevens opvragen”. Ga naar ”Status van het voertuig”. Kijk bij ”WAM Verzekerd” of deze op ”Ja” staat.

Hoe te zien of uw auto WAM verzekerd is?

Het is mogelijk om zelf te zien of uw auto verzekerd is door de website van de RDW te raadplegen. De RDW (de Rijksdienst Wegenbeheer) houdt onder andere bij of uw auto APK gekeurd is, verkocht is, geëxporteerd is en of uw auto minstens WAM verzekerd is. Om te zien of uw auto WAM verzekerd is, volgt u de volgende stappen:

Wanneer moet je een WAM verzekerd zijn?

Heb je een auto, dan moet deze verplicht WAM verzekerd te zijn (Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen). Heb je geen autoverzekering, dan riskeer je een flinke boete. Weet je niet zeker of je auto verzekerd is, controleer dit dan zelf heel makkelijk bij de RDW. Tip!

Related Posts