Inhoudsopgave
- 1 Waarom mag je als particulier geen factuur maken en sturen?
- 2 Hoe maak je een duidelijke factuur?
- 3 Wat is de bedrijfsnaam op de factuur?
- 4 Wat is het factuuradres van de klant?
- 5 Wat is het afleveradres van een factuur?
- 6 Welke gegevens moeten u op de factuur krijgen?
- 7 Welke gegevens zijn van toepassing op uw factuur?
- 8 Is de factuur wettelijk geldig?
- 9 Waarom een factuur sturen zonder KvK nummer?
- 10 Wanneer moet de factuur verzonden worden?
Waarom mag je als particulier geen factuur maken en sturen?
Als particulier mag je geen factuur maken en sturen, ook geen bonnetje of kassabon. Je bent namelijk geen ondernemer met een bedrijf, dus heb je ook geen KVK inschrijving en BTW nummer. Maar gelukkig is er wel een oplossing: dat is de kwitantie. Zo kan het bedrijf of relatie waar je zaken mee hebt gedaan je toch de vergoeding betalen.
Hoe maak je een duidelijke factuur?
Zorg voor een duidelijke opmaak van je factuur. Een factuur moet er duidelijk en overzichtelijk uitzien. Je logo en bedrijfsnaam vallen direct op. En in één oogopslag ziet je klant het te betalen bedrag, de betalingstermijn en je bankrekening of de betaallink.
Is de factuur duidelijk en overzichtelijk?
Een factuur moet er duidelijk en overzichtelijk uitzien. Je logo en bedrijfsnaam vallen direct op. En in één oogopslag ziet je klant het te betalen bedrag, de betalingstermijn en je bankrekening of de betaallink. Dit factuurvoorbeeldvan KVK helpt je bij het realiseren van je eigen factuurformat.
Wat is de bedrijfsnaam op de factuur?
Dingen die bijvoorbeeld altijd op de factuur moeten staan, zijn de bedrijfsnaam, KvK nummer en BTW nummer. Als particulier heb je geen bedrijfsnaam en KvK nummer, hierdoor worden facturen van particulieren of privé personen als ongeldig gezien door de belastingdienst. Een factuur sturen zonder KvK inschrijving heeft dus geen enkel nut.
Wat is het factuuradres van de klant?
Factuuradres is het adres van de klant waar de factuur/rekening naar verzonden wordt. Dat kan anders zijn dan waar de bestelling naar toe verzonden wordt. Je ziet het in de voorbeelden. Dat laatste noemt men het afleveradres, bezorgadres of verzendadres.
Hoe herzie je een factuur?
Zo herzie je een factuur: Wijzig het woord “factuur” naar “herziene factuur”. Pas de datum van de herziene factuur aan. Geef de herziene factuur hetzelfde factuurnummer, maar voeg een “H” toe op het einde, de H van herzien. Zo wordt 1643 bijvoorbeeld 1643H. Markeer welke wijzigingen zijn aangebracht op de factuur.
Wat is het afleveradres van een factuur?
Op een factuur, meldt de Belastingdienst, is het factuuradres verplicht. Het afleveradres niet. Voorbeelden wanneer het afleveradres en factuuradres afwijkend van elkaar zijn: zakelijke bestelling aan privéwoning bezorgt (als je geen thuiskantoor hebt) het magazijn voor een webshop op een andere locatie is dan je kantoor, etc.
Welke gegevens moeten u op de factuur krijgen?
Op elke factuur die u krijgt moeten de volgende gegevens staan: 1 de naam en het adres van de leverancier 2 het btw-identificatienummer van de leverancier 3 uw naam en adres 4 het factuurnummer 5 de factuurdatum 6 datum waarop de goederen of diensten zijn geleverd 7 de hoeveelheid en soort geleverde goederen 8 de aard en de soort geleverde diensten
Wat is het factuurnummer van uw facturen?
Gebruik opeenvolgende nummers voor uw facturen, met 1 of meer reeksen. Elk factuurnummer mag maar 1 keer voorkomen. als u goederen levert: wat voor goederen u hebt geleverd en hoeveel. Bijvoorbeeld 100 kilo suiker of 25 spijkerbroeken. als u diensten levert: wat voor diensten u hebt geleverd en de omvang ervan.
Welke gegevens zijn van toepassing op uw factuur?
Vermeld op uw factuur dan altijd de volgende gegevens: het btw-tarief dat van toepassing is op de geleverde goederen of dienst; het btw-bedrag; Soms gelden er andere eisen voor een factuur. Bijvoorbeeld als het factuurbedrag € 100 of lager is (inclusief btw).
Is de factuur wettelijk geldig?
Een factuur moet aan bepaalde eisen voldoen, om wettelijk geldig te zijn. Dingen die bijvoorbeeld altijd op de factuur moeten staan, zijn de bedrijfsnaam, KvK nummer en BTW nummer. Als particulier heb je geen bedrijfsnaam en KvK nummer, hierdoor worden facturen van particulieren of privé personen als ongeldig gezien door de belastingdienst.
Waarom een factuur sturen zonder een KvK-nummer?
Een factuur sturen zonder dat je bij de Kamer van Koophandel bent ingeschreven en een KvK-nummer gekregen hebt is dus niet mogelijk en niet rechtsgeldig. Particulieren versturen geen factuur, maar een kwitantie Het is duidelijk waarom je als particulier geen factuur aan een bedrijf mag versturen.
Waarom een factuur sturen zonder KvK nummer?
Als particulier heb je geen bedrijfsnaam en KvK nummer, hierdoor worden facturen van particulieren of privé personen als ongeldig gezien door de belastingdienst. Een factuur sturen zonder KvK inschrijving heeft dus geen enkel nut. Bekijk hier alle wettelijke factuurvereisten.
Wanneer moet de factuur verzonden worden?
De wet schrijft voor dat de factuur ten laatste op de 15edagvan de maandvolgend op de dienstverlening en/of levering verzonden moet worden. Toch stellen veel bedrijven systematisch hun facturen op aan het einde van de maand.