Waar zijn de asielzoekerscentra?

Waar zijn de asielzoekerscentra?

Asielzoekers starten in Ter Apel De meeste asielzoekers gaan in Nederland eerst naar Ter Apel. Daar melden ze zich bij het aanmeldcentrum van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Daarna verblijven ze 3 tot 10 dagen in onze centrale ontvangstlocatie in Ter Apel of Budel.

Waar staat de COA voor?

Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA)

Waar hebben statushouders recht op?

Statushouders hebben recht op een woning. Dat kan een zelfstandige woning zijn of een huis dat gedeeld moet worden met meerdere mensen. Vluchtelingen mogen niet zelf bepalen waar ze gaan wonen. Het COA bepaalt in welke gemeente de vergunninghouder moet gaan wonen.

Hoe vangen wij asielzoekers op in Nederland?

Asielzoekers die in een ander EU-land een asielvergunning hebben gekregen maar ook in Nederland asiel aanvragen, krijgen ook een sobere opvang. Als asielzoekers na een negatief besluit van de IND in (hoger) beroep gaan, vangt het COA ze verspreid op over alle opvanglocaties in Nederland.

Hoeveel asielzoekerscentra zijn er in Nederland?

Er zijn – verspreid over het land – circa 110 azc’s. In sommige gemeenten hebben we verschillende opvanglocaties.

Hoeveel geld krijgt een asielzoeker in Nederland?

Een alleenstaande krijgt dan € 30,59 per week, een gezin met 2 kinderen ongeveer € 75,46 per week. De bedragen zijn gebaseerd op normen van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).

Hoeveel mensen werken bij het COA?

Cijfers: Het COA beschikt over 94 azc’s en er verblijven ruim 78.000 bewoners. In dienst zijn 3.413 medewerkers (2.944 fte).

Waar vind ik mijn COA?

Op de website over cao’s van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) kunt u zien of een cao algemeen verbindend is verklaard. En voor welke periode dat het geval is. Let op: Het is aan cao-partijen om de vraag te beantwoorden onder welke cao u valt.

Waar wonen vluchtelingen in Nederland?

Gedurende je asielprocedure heb je recht op opvang en leefgeld. Je verblijft in een asielzoekerscentrum (AZC) van het COA of in het Justitieel Complex Schiphol. Wanneer je een asielvergunning krijgt, mag je in het opvangcentrum blijven tot je een woning krijgt.

Waar wonen de meeste vluchtelingen in Nederland?

De meesten komen uit Syrië (446), Marokko, (143), Eritrea (81), Algerije (61) en Afghanistan (46). Ook hier is een lichte daling te zien ten opzichte van voorgaande jaren (1.046 in 2019 en 1.225 in 2018).

Gerelateerde berichten