Hoe verbind ik mijn MacBook met Chromecast?

Hoe verbind ik mijn MacBook met Chromecast?

Je kunt de Chromecast en Mac(book) gewoon laten samenwerken….Je stuurt een bestand in dit geval van je Mac (bron) naar de Chromecast (doel).

  1. Open de Chrome-browser.
  2. Druk rechts bovenin op de drie puntjes voor de instellingen.
  3. Selecteer in dit menu de optie Casten…

Kan ik tv kijken op mijn macbook?

De Apple TV-app is het startpunt voor het kijken van Apple TV+ en andere kanalen op je Mac. Alle tv-programma’s, films en andere onderdelen staan op één centrale plek. Voor de Apple TV-app is macOS Catalina 10.15, macOS Big Sur 11.0, macOS Monterey 12.0 of hoger vereist.

Hoe casten via Safari?

Nu wil je natuurlijk het scherm van de Safari casten naar Chromecast en daar dien je het volgende voor te doen. Druk weer op de drie puntjes, ga naar casten, klik op bronnen en klik vervolgens op bureaublad casten. Met deze optie cast je het volledige scherm van je Macbook en niet alleen het tabblad van Safari.

Hoe kan je een MacBook aansluiten op tv?

Macbook Pro of Air verbinden met tv. Er zijn twee grofweg twee manieren om je MacBook aan te sluiten op de tv: Met een adapter en/of hdmi kabel je MacBook aansluiten op tv. De meeste MacBook hebben tegenwoordig geen hdmi ingang. Maak daarom gebruik van de juiste MacBook hdmi adapter. Draadloos je MacBook streamen naar de tv met mediaspeler

Hoe sluit je een HDMI kabel aan op je Macbook?

Om toch je MacBook op de tv aan te sluiten heb je naast een hdmi kabel een us b-c naar hdmi adapter nodig. Apple usb-c naar hdmi adapter/verloopstuk. Deze adapter sluit je via de usb-c ingang aan op je MacBook. Een hdmi kabel gebruik je om de adapter weer met de tv te verbinden.

Is de Apple TV duurder dan een MacBook?

Ondanks dat de Apple TV iets duurder is dan de Chromecast is het voor MacBook gebruikers aan te raden om een Apple TV te gebruiken. De Apple TV werkt naadloos in combinatie met MacBooks, iPhone’s en iPad’s. De Chromecast werkt tegenwoordig ook prima in combinatie met een MacBook.

Zo werkt de Google Chrome Cast-functie

  1. Open Chrome op je Mac en selecteer een tabblad;
  2. Zoek de Mediarouter-functie en zorg dat deze is ingeschakeld;
  3. Wanneer je nu het uitklapmenu in Chrome opent, zie je het Casten-knopje.

Hoe zet je AirPlay aan MacBook?

Op een Mac doe je dit  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Beeldschermen ▸ schakel de optie ‘Toon beschikbare opties voor synchrone weergave in menubalk’ in. Hiermee worden de apparaten die voor AirPlay geschikt zijn, weergegeven in de menubalk. In iOS kun je de synchrone weergave forceren via het bedieningspaneel.

Heeft een Macbook Pro een HDMI aansluiting?

Op een Apple Imac, Macbook, Macbook pro, Macbook Air, PowerBook G4 zit namelijk geen standaard HDMI, DVI of VGA aansluiting. Hiervoor heeft u een verloopadapter nodig.

Related Posts