Hoe sluit ik een USB aan op mijn MacBook?

Hoe sluit ik een USB aan op mijn MacBook?

Om een extern beeldscherm aan te sluiten, gebruikt u de poorten met het Thunderbolt-symbool aan de achterkant van de computer. Op een iMac (alleen model met vier poorten) gebruikt u de USB 3-poorten voor externe apparaten die door middel van een USB-C-kabel worden aangesloten.

Welke USB heeft mijn iMac?

Je iMac, Mac Mini en MacBook zijn uitgerust met usb C Thunderbolt poorten. Zo hebben iMac (2021) en Mac Mini (2020) een Thunderbolt 3 aansluiting. MacBook Pro (2021) heeft zelfs een Thunderbolt 4 aansluiting.

Kun je usb C aansluiten op Thunderbolt?

De twee zijn compatibel met elkaar, je kunt een USB-C apparaat uitsluiten op Thunderbolt 3 en andersom. Het verschil tussen USB 2.0 tot en met USB 3.0 aan de ene kant en Thunderbolt 3 / USB-C is de nieuwe ronde vorm. Een Thunderbolt 3 poort kan meer dan een USB-C poort.

Hoe herken je een usb C poort?

Allereerst is het belangrijk dat je weet hoe je een USB C poort herkent. De poort is ovaal en heeft een symmetrische aansluiting. Dit houdt in dat je een stekker op twee manieren in de USB C poort kunt steken. Een ander kenmerk van de USB C poort is dat de poort kleiner is dan een USB A poort.

Waar kun je aansluiten op een iMac 2011-2014?

De iMac 2011-2014 heeft een Thunderbolt aansluiting en kun je aansluiten met een Thunderbolt naar Thunderbolt kabel. De oudere modellen beschikken alleen over een Mini DisplayPort. Hier heb je een andere kabel voor nodig. Aangezien de plug wel dezelfde vorm heeft kun je deze ook aansluiten op een MacBook met Thunderbolt.

Hoe doe je beeldschermen op iMac?

Druk op Command-F2 op het toetsenbord van de iMac die je als beeldscherm wilt gebruiken Om doelbeeldscherm modus af te sluiten druk je weer op Command-F2 of maak je de kabel los Bij Systeemvoorkeuren > Beeldschermen kun je de helderheid en positie instellen.

Hoe kun je een iMac gebruiken als extern scherm voor een computer?

In principe kun je een geschikte iMac ook als extern scherm voor een Windows laptop gebruiken, mits de juiste combinatie van aansluitingen en kabels juist is. Je kunt een iMac met een Thunderbolt aansluiting koppelen aan een laptop met Thunderbolt, ook als dit een PC is. Hetzelfde geldt voor Mini DisplayPort.

Related Posts