Hoe zie ik of mijn autoflower klaar is?

Hoe zie ik of mijn autoflower klaar is?

Bladeren van autoflowers zullen aan het einde van de bloeifase geleidelijk vergelen. Dat begint met de onderste grote bladeren omdat de planten stoppen met de opname van stikstof. Een niet oogstrijpe en een oogstrijpe autoflower; de bladeren zijn vrijwel allemaal geel geworden.

Hoe kan ik zien of mijn wietplant klaar is?

Wanneer weet ik dat ik mijn wietplant kan oogsten? Het eerste wat belangrijk is, is dat je plant rijp genoeg is om geoogst te worden. Dit kun je zien aan de lange witte draden (de bloeiharen) die uit de bloemen komen. Zijn 80% van deze haren bruin dan is het tijd om te oogsten.

Hoe oogst je autoflower?

Knip simpelweg de toppen eraf die klaar zijn en snoei resterende takken en bladeren weg, zodat je minder rijpe toppen aan meer licht blootstelt. Houd daarbij in de gaten wanneer ze klaar zijn voor de oogst. De meeste binnenplanten vereisen slechts 2 rondes van geleidelijk oogsten met zo’n 14 dagen ertussen.

Kan je wiet te laat oogsten?

Cannabis oogsten is een kwestie van timing. Oogst je te vroeg, dan kun je de psychedelische effecten wel vergeten. Doe je het te laat, dan kunnen je planten tweeslachtig worden en zichzelf gaan bestuiven of last krijgen van toprot. Het is dus van levensbelang het op het juiste moment te doen.

Hoe vaak kan je wietplanten oogsten?

Theoretisch gezien, zou je met de optimale hoeveelheid ruimte, tijd en materialen tot wel zes oogsten per jaar moeten kunnen behalen!

Hoe oogst je een autoflower?

Wat levert buiten wiet op?

Een goede, hoge opbrengst per m2 is 500-600 gram. De opbrengst van een wietplant buiten kan oplopen tot deze aantallen, per plant. Sommige wietplanten groeien uit tot giganten en zorgen voor een buitenwiet opbrengst van meer dan een kilo, per plant! Uiteraard hebben ze dan wel flink de tijd, en ruimte, nodig.

Hoeveel gram uit een autoflower?

Reken met één autoflower ongeveer op 30 gram wiet, dus daar zou je er dan niet vijf, maar eerder 10 van nodig hebben. Het voordeel is wel dat autoflowers veel vroeger in de zomer klaar zijn en daardoor zonder problemen met nat herfstweer af kunnen bloeien.

Related Posts